AKTUELNO

Haradinaj kaže da bi stoprocentno zaustavljanje robe iz Srbije našu vladu nateralo da za 30 dana podnese ostavku ili da u tom roku prizna Kosovo

Nakon navodne dojave građana i inspekcije koja je proveravala sertifikate kosovski ministar trgovine i industrije, Endrit Šalja, primio je naredbu da onemogući prodaju i uvoz roba na čijim deklaracijama piše "Kosovo i Metohija", "Kosovo Unmik" ili "Rezolucija 1244", jer ona dolazi iz centralne Srbije i BiH.

Potpredsednik Srpske liste Igor Simić kaže da Priština očigledno nije zainteresovana za uspotavljanje normalnih odnosa Srba i Albanaca i da ona najbolje oslikava trenutnu situaciju u Prištini.

Foto: TvPink Printscreen

- Ovakve odluke, mešanje politike u oblast ekonomije negativno utiče na sve građane, ne samo na Srbe. Dovoljan je podatak da je veliki broj Albanaca danas hleb morao da kupi za 10 centi, odnostno 12 dinara skuplje od pre nekoliko dana, jer neki u Prištini smatraju da treba povlačiti takve poteze. Treba pozvati političke predstavnike Albanaca da prestanu sa takvim potezima - rekao je Simić za Pink televuziju.

Govoreći o povećanju takse na uvoz robe iz Srbije i BiH, tkz. premijer Kosova Ramuš Haradinaj kaže da bi još bolja odluka bila da se Srbji potpuno zabrani izvoz robe na Kosovo.

Foto: TvPink Printscreen

Taksa od 10 odsto za srpske proizvode i žalbe srpske države kod relevatnih međunarodnih instance da s eukine odluka Vlade Republike Kosovo daju za pravo da se shvati da mi njoj dajemo nešto. A svuda u svetu se komentariše da ako Kosovo nešto da Srbiji, ona će ga priznati kao držvavu”

Haradinaj je dodao da bi stoprocentno zaustavljane robe Vladu Srbije nateralo ili da u roku od 30 dana podnese ostavku ili da u tom roku prizna nezavisnost Kosova.

#Kosovo

#Ramuš Haradinaj

#Srbija

'