AKTUELNO

Ženska odbojkaška reprezentacija savladala je u finalu Evropskog prvenstva reprezentaciju Holandije i osvojila zlatnu medalju.

Ženska odbojkašna reprezentacija u finalu Evropskog prvenstva u Azerbejdžanu, nakon igre sa reprezentacijom Holandije koju ju naše devojke savladale rezultatom 3:1 (25:20, 25:22, 18:25, 25:18).

Foto: Beta

Devojke su odlično odigrale prva dva seta u kojima su dominirale i održavale prednost od 3 do 5 poena. U trećem su imale mali pad u igri što su Holanđanke iskoristile i osvojile set. Ipak, u četvrtom je kvalitet naše ekipe ipak presudio.

Bošković MVP, Mihajlović i Veljković u idealnom timu

Srpska odbojkašica Tijana Bošković izabrana je za najkorisnijeg (MVP) igrača šampionata Evrope u Azerbejdžanu i Gruziji. Srpska korektorka dominirala je tokom celog turnira, a u finalu protiv Holandije zabeležila je čak 28 poena.U idealnom timu su još dve Srpkinje - primač Brankica Mihajlović i bloker Stefana Veljković.

Posle početnog izjednačenja, odbojkašice Srbije su povele najpre 13:19, a zatim i 16:11 i time najavile osvajnje zlata!

Foto: Beta

Predsednik i premijerka čestitali zlato

- Čestitam vam jer ste zlato osvojili zahvaljujući teškom i napornom radu, odgovornim pristupom, posvećenošću i ljubavlju prema svojoj zemlji. Obradovali ste sve građane Srbije i naš narod u celini, a uveren sam da ćete dugo biti prve u Evropi. Jednostavno, najhrabrije ste i najbolje - navodi se u čestitki predsednika Vučića.- Pobeda!!! Čestitam našim odbojkasicama na osvojenom zlatu na EP! Vi ste dokaz da timski rad vodi do pobede. Bravo! - navela je Brnabić na zvaničnom tviter nalogu predsednice vlade Srbije.

Foto: Beta

Foto: Beta

Bronzanu medalju osvojila je Turska, koja je u meču za treće mesto savladala selekciju Azerbejdžana sa 3:1 u setovima.

Izabranice Zorana Terzića stigle su do četvrte medalje u nizu sa tri najveća takmičenja sinoćnom pobedom nad Turskom.

Srbija je na maestralan način došla do finala, pošto je sa 3:0 počistila Tursku.

Najefikasnije u pobedničkom timu bile su Bojana Živković i Stefana Veljković sa po 12 poena.

#Medalja

#Odbojka

#Odbojkaški savez Srbije

'