separator
Info
ZABAVAAKTUELNO

lifestyle

TRI najčešće greške koje pravimo kad brišemo prašinu


Brisanje prašine je sigurno za svaku domaćicu prava noćna mora - koliko god da čistimo, prašina se pojavi u rekordnom roku! Nemamo trajno rešenje za ovaj problem, ali možemo da sprečimo sledeće greške i na taj način bar malo popravimo situaciju...


Evo koje tri greške smo do sada činili, ali nakon ovog teksta više nećemo:

Brišemo prašinu suvom krpom

Ukoliko prašinu brišemo suvom krpom, teže ćemo je ukloniti. Krpa od mikrofibera i sredstvo za poliranje su bolje rešenje. Možete i nabaviti praška koji funkcioniše po principu elektrostatičkog elektriciteta. Međutim, morate ga često istresati, redovno prati i zameniti kada se previše isprlja.

Zaboravljamo da čistimo filtere za grejanje i klimu 

Iako ne razmišljamo često o ovim filterima i zaboravljamo da ih očistimo, oni su zapravo magneti za prašinu jer vrlo brzo mogu napuniti čitavu prostoriju zagađenim vazduhom. Redovno ih čistite i, u zavisnosti od modela, perite ih.

Prskamo sprej za poliranje direktno na nameštaj

Ukoliko ovo činite često, rizikujete da se stvori tanak sloj u vidu filma na samoj površini koji dodatno privlači prašinu. Umesto toga, poprskajte krpu i pređite nežno po vašem nameštaju kako biste osvežili materijal i uklonili čestice prašine. 

Vesti Minut dva

Nacionalni Dnevnik

Komični video i skrivena kamera

Komentari • 0

Komentari uvredljivog sadržaja neće biti odobreni.

korisnik

povezane vesti