separator
Info
ZABAVAAKTUELNO

auto-tech

UNIŠTAVANJE BATERIJE: Tri greške koje svi pravimo!


Lithium-ion baterije u mobilnom telefonu imaju rok trajanja od dve godine. Ako ne pazimo šta radimo, taj rok možemo i dodatno da skratimo.


Baterija je najosetljiviji deo na pametnom telefonu, a na njen životni vek možemo da utičemo svojim ponašanjem, pozitivno ili negativno. Evo u čemu najviše grešimo kada je u pitanju punjenje baterije:

1. Nemojte puniti bateriju putem računara

Punjenje baterije putem USB porta na PC-u je i puno duže, a i štetno je. Na taj način se baterija zagrejava, pa će i njen životni vek biti kraći.

Autor: Pixabay.com

2. Pazite da vam se baterija potpuno ne isprazni

Neka istraživanja sugerišu da nije dobro za bateriju ako se u potpunosti isprazni. Istraživanja su pokazala da ako bateriju punite tek kad se isprazni, njen životni vek će biti od 300 do 500 punjenja. Ako bateriju punite kada se isprazni do nivoa 25 do 50 odsto, od nje ćete dobiti između 1.000 i 2.500 punjenja, prenosi itportal.

3. Nemojte puniti bateriju preko noći

Da, čak i baterija može "previše" da se napuni. Za sada ne postoji aplikacija koja bi zaustavila punjenje baterije pre nego što dođe do 100 odsto, a upravo tako nešto bi nam svima trebalo. Smatra se da ćete produžiti životni vek baterije za do 1.000 punjenja ako je ne budete punili do 100 odsto.

Vesti Minut dva

Nacionalni Dnevnik

Komični video i skrivena kamera

Komentari • 0

Komentari uvredljivog sadržaja neće biti odobreni.

korisnik

povezane vesti