AKTUELNO

Ovo je otvoren prostor, razuđeno lice mesta, ostaje malo tragova, plus protok vremena, uništili su sigurno neke od tragova, rekao je forenzičar Časlav Ristić, za NOVO JUTRO televizije Pink.

On je naglasio da je na samom početku napravljena greška u uviđaju.

- Kolege forenzičari su uradili sve što su mogli, i napravili su dobar uviđaj. Ono što su mogli da nađu na licu mesta, oni su našli. Sporno je, naime, vreme od njenog ubistva, do pronalaska leša. Tu su izgubljeni određeni tragovi, i sam protok vremena može da uništi neki dokaz - rekao je Ristić.

On je rekao, da ukoliko pričamo o DNK na telu, ako je neko ostavio bilo kakav DNK, on je, kako kaže, bio pronađen, a ako je trag bio u vodi, on je objašnjava, opran.

- Ne znamo mi sada da li tužilaštvo poseduje još neki trag, ali ono što je urađeno na licu mesta je urađeno profesionalno - rekao je Ristić.

Foto: TvPink Printscreen

Kako kaže, ovo je ubistvo jako prosto rešivo, ali dodaje da je jedini problem ta šetnja na licu mesta, gde su mogli da se unište neki tragovi.

- Ovo je otvoren prostor, razuđeno lice mesta, ostaje malo tragova, plus protok vremena, uništili su sigurno neke od tragova - rekao je Ristić.

- Tužilaštvo je veoma traljavo i neprofesionalno uradilo svoj posao. Ukazivali smo do sada više puta na to. Prošle godine smo dali sedam predloga preko Centra za forenzička istraživanja. Pa i u ovoj emisiji smo nekoliko puta rekli da mala Jana mora da ima punomoćnika iz reda advokata - rekao je advokat Predrag Savić.

Kako kaže, Tužilaštvo se ponašalo kao da ne zna zakone Srbije.

Foto: TvPink Printscreen

- Oni su naše prigovore i zahteve za sprovođenje disciplinskog postupka protiv zamenice tužioca, odbacili, i evo tek na kraju vidimo da je upravo ona skinuta sa slučaja, ali je i unapređena - rekao je Savić.

On je rekao da su mediji mnogo toga uradili da se ovaj slučaj izvuče iz fioka, i da kako kaže, ne bude zataškan, međutim, dodaje, ima i dosta spekulacija.

Goran Doljančević, bivši pr pevačice Jelene Marjanović, rekao je da je strašno i veoma neprijatno što se već treću godinu ništa nije promenilo.

- Kada znate da je neko živeo miran, porodični život, bez ikakvih trzavica, jer ja koji sam radio pr, imao sam neke predloge koji su njoj bili nepojmivi, jer su joj bili previše. Ali svako ko je bio blizak sa osobom, ne može da poveže sve te priče koje su se pojavile oko nje - rekao je Doljančević.

Foto: TvPink Printscreen

On je rekao da Jelena nikada nije spomenula taj nasip na kome je trčala, volela je da trči ujutru i na jednom delu bliže kući, pa im je svima, dodaje, bilo čudno zašto se našla baš tamo.

- Svi su bili iznenađeni kako joj je to palo na pamet baš tog dana. Ona je bila vezana za ćerku, nije je odvajala od sebe. Mala Jana je uvek bila sa nama, bila je poslušna i volela je da gleda mamu na snimanjima - rekao je Doljančević.

Kako kaže, deluje mu kao da su se pojavile sve te priče kako bi se zavarao trag.

Doljančević je istakao da nikada nije primetio bilo šta između Jelene i Zorana, što bi ukazivalo na neke nesuglasice.

- Nisu se odvajali, bili su stalno zajedno, bio joj je podrška, zaista ništa mi nije bilo sumnjivo. Milion puta sam vraćao i poruke i pokušavao da se setim, ali ništa skriveno nisam mogao da uočim - rekao je Doljančević.

#Jelena Marjanović

'