AKTUELNO

Nakon anonimnog pisma u kome je navodno do detalja opisano ubistvo Jelene Marjanović, javnosti je pažnju privukao i američki parapsiholog Robert Kajsler koji tvrdi da je pevačicu ubio plaćenik po nalogu porodice Zorana Marjanovića. O ubistvu koje i dalje intrigira javnost za NOVO JUTRO govorili su Mladen Mijatović, novinar Televizije Pink, Božidar Spasić, bivši obaveštajac i Aleksandar Crnomarković, novinar dnevnog lista 'Informer'.

- Očekivali smo da će se pojaviti još nekih novih faza u vezi sa istragom ovog ubistva. Evo sada se pojavljuje parapsiholog koji je sve to sagledao, i video da je naručeno ubistvo i to sa Floride direktno - rekao je Božidar Spasić, bivši obaveštajac.

Kako kaže, ovo zaslužuje samo da se pročita ali naše tužilaštvo jako dobro zna da proceni svaku situaciju prema onome što smo do sada videli i prema onome što su uzeli u optužnici.

Foto: TvPink Printscreen

- Ako uzmete u obzir da je porodica Marjanović rasturena interesantno je da li će Marjanovići platiti plaćenog ubicu ili će sami napasti - rekao je Spasić.

- Juče sam pričao sa Teodorom, Jeleninom sestrom. Dobili smo dojavu da je ona na određeni način ugrožena i da je dobila određene uznemirujušće informacije, pretnje. Rekla je da je dobila poziv i da joj je muški glas rekao da mora da se pazi, jer su Marjanovići pokušali da je likvidiraju već u dva navrata kako bi dokazali da je reč o nekom manijaku a da nije reč o Zoranu - rekao je Aleksandar Crnomarković, novinar dnevnog lista "Informer".

Kako kaže, devojka je jako uplašena. Nadam se da će policija to sve ispitati i da će ona dobiti maksimalnu zaštitu.

- Ona je dobro posupila, oaj slučaj treba da završi u medijima i ono što jea govorim prva ruka treba da bude policija i to treba prijaviti i ona će to da uradi ili je već uradila - rekao je Crnomarković.

Foto: TvPink Printscreen

- Sve treba istražiti, mi smo jedna ozbiljna država i naši organi rade svoj posao evo već 23 meseca. Tako da koji su to tragovi i koje sam pronašao apsolutno je stvar tužilaštva i tamo je sve navedeno šta ima i šta nema. Sve ovo o čemu smo i do sada govorili treba pažljivo pritupiti jer se nikada ne zna šta novo može da se otkrije i da doprinese istrazi kako bi se optužnica eventualno dopunila - rekao je Mladen Mijatović, novinar Televizije Pink.

Kako kaže, oni barataju isključivo činjenicama i ne želi da spekuliše. - Ono što je i dalje nepoznanica je motiv tog ubistva nadam se da će biti utvrđeno tokom procesa. Ali sve ukazuje da je ubistvo izvršeno jednom metalnom ili gvozdenom šipkom dužine 30, 40 centimetara, koja na svom kraju ima određeno zadebljanje ili ekser, tako da pojednostavimo ali ono nije pronađeno i to su ključne stvari o rasvetljavanju celog slučaja - rekao je Mijatović.

Foto: TvPink Printscreen

- Kada nađete DNK trag da biste našli čiji je morate da imate bazu, ali on može i da dođe sa neba i da možete da pokupite i da vas odvede na sasvim drugu stranu. Kada su u pitanju DNK tragovi mora da se bude jako oprezan - rekao je Spasić.

- Jedan građanin je prijavio policiji da je primetio neke sumnjive momke kako bacaju na reci Savi neke motke i povezao da možda ima veze sa ovim ubistvom. Ronioci su dva dana ronili i na kraju su u koritu reke pronašli određene predmete i mnogo toga što piše u knjizi - rekao je Mijatović.

#Božidar Spasić

#Jelena Marjanović

#Mladen Mijatović

'