AKTUELNO

Nakon podizanja optužnice protiv Zorana Marjanovića za ubistvo supruge Jelene, novinar Televizije Pink Mladen Mijatović ekskluzivno je otkrio kakvi su zaista bili rezulatati poligrafskog testiranja.

- Na poligrafu su bili svi članovi porodice Marjanović, osim Zoranove majke i svi su na neki način odregovali na ubistvo – ne da su direktni izvršioci, ali da imaju određena saznanja – rekao je Mijatović za Novo jutro.

Foto: Printscreen

On je naveo i da je juče saslušan poslednji svedok, nakon čeka je doneta odluka i završetku istrage i podizanju optužnice protiv Zorana Marjanovića koji se tereti za ubistvo supruge Jelene 2. aprila 2016. godine na nasipu Crvenka u Borči.

Uz podsećanje da je prošlo više od 22 meseca - od kada je prijavljen nestanak Jelene Marjanović, a dan kasnije je njeno telo pronađeno na nasipu, Mijatović je rekao da je svima koju su bili na uviđaju je odmah bilo jasno da je žena pretučena nasmrt i ubačena u kanal kako bi telo bilo pokriveno. U optužnici se prvi put pominje ubod nožem.

- Urađena je i prostorno vremenska rekonstrukcija ubistva, ali i kretanja Zorana i članova porodice Marjanovi. Bez obzira da li je neko isključio mobilni telefon preko baznih stanica se precizno utvrđuje njegovo kretanje u datom trenutku. Imamo apsolutno poklapanje Zorana i Jelene u kritično vreme na nasipu u Crvenki – naveo je Mijatović.

Milan Lađević, glavni i odgovorni urednik Srpskog telegrafa je za Novo jutro rekao da je u optužnici predstvljena kompletna slika kako se ubistvo dogodilo.

Foto: Printscreen

- Zoran, Jana i Jelena kreću na nasip da ona trči. Mercedes je vozila ona. Izlaze iz kola, Zoran isključuje telefon, Jelena kreće da trči. Zoran sa Janom kreće ka njoj, ostalja Janu, sustiže je posle jednog kilometra, spuštaju se niz nasip i on je udara oštrim predmetom za koji se sumnja da je nož. Lakše je povređuje, ona nastavlja da beži ispada joj patika, mobilni i gumica. On je hvata za trenerku i svlači je, a nastavlja da beži i ulazi u kanal. On je tu nastavio da je bije štanglom do smrti. Nakon monstruoznog pira uključuje mobilni i prvo poziva Jelenu, kako bi u listinzima bilo zabeleženo da je traži – rekao je Lađević.

Navodeći detalje iz optužnice, on je dodao da se Zoran na kraju vraća do kola, uzima ćerku, verovatno su mu ruke bile krvave kada hvata jedno od sedišta, gde su istražitelji našli tragove Jelenine krvi.

- Zoran je lagao sve vreme. Veštačenjem mobilnog telefona je utvrđeno da je u momentu ubistva bio pored Jelene. Mislio je ako isključi telefon da će mu poslednjia lokacija biti na početku nasipa. Čini se da je mislio o svemu – naveo je Lađević ukazavši da je indikativno da cela porodica u isto vreme isključi mobilne telefone.

Kako je dodao, postoji i svedok koji ih je video kako se spuštaju niz nasip.

#Jelena Marjanović

#Ubistvo

'