AKTUELNO

Zločin je do detalja isplaniran.

Na ubijenog lidera građanske inicijative „Srbija, demokratija, pravda“ Olivera Ivanovića pucano je iz automatskog pištolja „hekler i koh“, a ne, kako je ranije objavljeno, iz „duge devetke“. Ubice su na dan atentata, 16. januara, „opel astrom“ pratile Ivanovića, od trenutka kada je izašao iz stana u Kosovskoj Mitrovici.

Kako se precizira, podaci do kojih su došli istražni organi u Kosovskoj Mitrovici pokazuju da su ubica i jedan ili više njegovih pomagača kobnog jutra vozilom pratili Ivanovića od njegovog stana u Ulici Lole Ribara, prošavši pored spomenika caru Lazaru, posle čega su ga pretekli i u automobilu sačekali ispred stranačkih prostorija u Sutjeskoj ulici.

Kada je Ivanović stigao blizu kapije dvorišta u kojem su smeštene kancelarije GI SDP, ubica je sa zadnjeg sedišta otvorio vatru na njega. Prema rezultatima obdukcije, Ivanović je pogođen sa šest metaka u gornji deo grudnog koša. Povređeno mu je nekoliko vitalnih organa i on je iskrvario pre dolaska Hitne pomoći.

Atentatori su istim automobilom pobegli prema Medicinskoj školi i, dalje, ka naselju Brđani, gde su u Ulici vojvode Putnika, zapalili „astru“. Iako je spaljeno vozilo brzo pronađeno, u njemu nisu otkriveni tragovi.

Foto: Tanjug

Podsećajući da je kosovska policijska služba za region Sever objavila pre dva dana fotografije „astre“, kojom su zločinci pobegli, navodi se da je „astra“ sa fotografija sive boje i da nema registarske tablice. Još nije utvrđeno kako je i kada vozilo ušlo na teritoriju KiM, a od srpske policije stigla je informacija da je poslednji vlasnik vozila bila žena koja ga je prodala nekom auto-otpadu.

Vozilo za koje je utvrđeno da je promenilo nekoliko vlasnika otkako je 2009. stiglo u Srbiju, praktično jedini opipljiv trag u istrazi za koji javnost zna. Prema informacijama, policija i dalje uzima izjave od ljudi koji su bili u kontaktu sa Ivanovićem poslednjih dana pre njegovog ubistva, a čeka se i izveštaj o telefonskim pozivima.

#Istraga

#Oliver Ivanović

#Ubistvo

'