AKTUELNO

Kosovsko specijalno tužilaštvo saopštilo je danas da je primilo nekoliko odgovora na pitanja koja su bila upućena nadležnim organima Srbije, a u vezi istrage ubistva Olivera Ivanovića

U vezi prvog zahteva koji se odnosi na listing telefonskih poziva, SMS i mejlove iz Ivanovićevog telefona, srpske vlasti su, kako se navodi, uputile kosovosko tužilastvo da se obrati Telekomu Srbije (MTS) u severnom delu Kosovske Mitrovice, prenosi prištinski Zeri. Na zahtev kosovskog tužilaštva, navodi se, zamenik tužioca protiv organizovanog kriminala u Beogradu intervjuisao je svedoka Sašu Jankovića, a kopije zapisnika dostavljene su kosovskom Specijalnom tužilaštvu.

Srpski organi su, navodi se između ostalog u saopštenju tuzilaštva, nakon zahteva tužilaštva da ispitaju klonirane metke koji su pronađeni na mestu gde je ubijen Ivanović, izvršili ispitivanje i ustanovili da oružje iz kojeg je pucano nije korišćeno ni u jednom drugom slučaju u Srbiji.

U saopštenju se navodi i da će svi ovi nalazi biti deo spisa predmeta ubistva Olivera Ivanovića, te da je kosovsko tužilaštvo spremno da nastavi saradnju sa srpskim nadležnim organima kako bi se rasvetlilo ovo ubistvo.

#Oliver Ivanović

'