AKTUELNO

Nastavlja se potraga za Dankom Ilić (2). Policija sada ima novi pravac istrage. Veštače se tragovi iz zemlje i krv koja je pronađena.

Dejan Radenković, pripadnik MUP-a, smatra da je nemoguće da su osumnjičeni do detalja opisali kako je izvršeno krivično delo, ali da se ne sećaju gde su ostavili telo.

Foto: Tanjug/Vladimir Sporčić

- Mogućnost amnezije je potpuno isključena. Vidim samo nesaradljivost i to je sve - rekao je Radenković i dadao da su osumnjičeni "zavlačili" policiju odvođenjem na 20 različitih lokacija.

Psiholog Željko Mašović kaže da je neverovatno kako njih dvojica razmišljaju na isti način, pa sada tako razmišljaju i njihove porodice.

Foto: TV Pink Printscreen

- Postoje psihički poremećaji koji su neprimetni i sa kojima čovek može da funkcioniše i bez lekova i oni koji moraju da se kontrolišu medikamentima, ili čak i da se izleče i onima kojima ne pomaže ništa. Da li je kod njih okidač bio strah? Da li je na to uticao alkohol? - rekao je Mašović.

Međutim, neverovatno je da se to dešava kod obojice, pa se potom uključi i čitava familija.

Foto: TV Pink Printscreen

- Primetio sam da je otac u prvoj izjavi medijima rekao da mu je policija izgazila salatu!! Čudni su to socijo-kulturni uslovi u kojima su odgajanji, plus neka genetska predispozicija za neki poremećaj - ukazao je Mašović.

Advokat Radiša Roškić kaže da osumnjičeni iz straha ne otkrivaju gde se nalazi telo devojčice.

- Mislim da postoji puno opravdanje za misao da na taj način zapravo pokušavaju da prikriju svoju ulogu u uklanjanju traga koji se tiče sklanjanja tela detata - rekao je Roškić i dodao:

Foto: TV Pink Printscreen

Obdukcija bi svakako dalo odgovore na mnoga pitanja. Lešne promene se svakako dešavaju po nekoj prirodi stvari. Vreme radi protiv policijskih napora da pronađu telo devojčice. Zakon predviđa da se neće kazniti lice koje je pružilo pomoć izvršiocu krivičnog dela, a koje je srodnik. Razmišljam da li je ova činjenica rođacima poznata. Moguće je da ćutanje u pogledu mesta gde je telo odloženo ne otkrivaju jer ako je raskomadano, od onih koji pomažu učiniocima postali saučesnici, ako ne i saizvršioci.

Autor: