AKTUELNO

Potraga za Dankom Ilić (2) je posle 27 sati prekinuta, a policija ima novi pravac istrage.

Nestanak male Danke Ilić (2) prijavljen je u utorak oko 13.45 i danas je već treći dan kako devojčice nema. Policija je juče, posle 27 sati obustavila potragu i ima novi pravac istrage.

Prema nezvaničnim saznanjima Informera iz izvora bliskog istrazi, inspektore iznenađuje ponašanje roditelja, pre svega majke.

- Ponašanje majke je veoma čudno. Za nekoga čije dete je nestalo, previše je mirna. Nikakve emocije ne pokazuje i to je ono što čudi inspektore. Treba uzeti u obzir da je majka u drugom stanju, pa i to verovatno utiče na njeno ponašanje - rekao je za Informer izvor koji je odlično upućen u istragu.

Kako je nestala Danka

Foto: Twitter.com/Silvana, Privatna arhiva

Podsećamo, majka nestale devojčice otišla je sa decom do Banjskog polja kod svojih roditelja, u jednom trenutku, kako je ispričala "okrenula se da da vodu sinu i posle toga devojčicu više nije videla".

- Dok sam se okrenula, nije je bilo. Ona još nema dve godine, u maju će ih napuniti. Ne govori još. Zvala sam je, dozivala, nije mi se odazvala. Tu u blizini ima jedna šumica. Molim Boga da je što pre nađemo - rekla je majka Ivana za Novosti.

Foto: Tanjug/Vladimir Sporčić

Prvi put aktiviran "amber alert"

Podsetimo, zbog nestanka Danke Ilić (2) sinoć se po prvi put u Srbiji aktivirao sistem popularno nazvan "amber alert", zvaničnog naziva "Pronađi me", kojim se javnost hitno obaveštava o nestanku deteta.