AKTUELNO

Ovaj događaj je potresao svet.

Mičela Pajk (37) i njen ljubavnik Džon Riting (40) drogirali su njenu četvorogodišnju ćerku metadonom, heroinom i ketaminom da im ne bi smetala tokom seksualnog odnosa.

Devojčica Popi preminula je ubrzo nakon što je popila opijate, a majka monstrum i njen ljubavnik optuženi su za ubistvo.

Devojčica je preminula 10. juna 2013. godine, a za uzrok smrti, kako je navedeno, bio je "nejasan, iako je živela u okruženju gde su droge jako prisutne". Autopsijom u njenoj krvi pronađeno je pet vrsta droge, ali zvaničan razlog smrti nije proglašen, jer istražitelji nisu mogli da se slože da li je droga ta koja je koštala devojčicu života.

Policija je pilule pronašla pored kreveta na kom je devojčica zaspala, a u SMS prepisci majke i njenog ljubavnika otkirveno je da su se dogovorili da je tako uspavaju da im ne bi bila "smetnja".

- Možemo da joj damo plave pilulice (diazepam) i da je stavimo da spava - napisala je Mičela.

- OK - odgovorio joj je Džon.

U jednoj od prepiski, majka je tražila svom ljubavniku da "ponese one plave pilulice što Popi voli".

Suđenje je u toku, a komšije su posvedočile da je Mičela imala "kratak fitilj" i bila je "jako, jako ljuta", prenose britanski mediji.

Devojčica i njena mama su se u komšiluk doselile dve godine pre nego što je devojčica ubijena, kaže njihova komšinica Linda Roberts.

- Pokušala sam da se sprijateljim sa njima, ali od početka je bilo problema. Ona ja jako besna osoba. Često se svađala sa devojčicom, ali ne onako kako se roditelji svađaju sa decom. Često sam joj ostavljala poruke pored vrata da budu malo tiši - kaže Robertsova.

Komšinica je posvedočila i da je mama svojoj ćerki rekla: "Mrzim te, ti mala kuč*o", kao i da ju je zvala "kopile".

I Mičela i njen ljubavnik negirali su krivicu na sudu.

Č.N.

#Droga

#Majka

#Smrt

#devojčica

'