AKTUELNO

Roditelji Slavice Sabo (24) Duško i Ljiljana u ekskluzivnoj ispovesti u specijalnom izdanju "Crne hronike" govore o danu kada su ostali bez ćerke i unuke.

Dan pre tragedije Slavica je zajedno sa ćerkom Nikolinom bila u poseti kod roditelja. - Došla je da čestita majki rođendan. On je ubrzo počeo da joj šalje poruke, jednu za drugom, po izrazu na njenom licu, nije bilo prijatno – navodi  njen otac Duško koji kaže da je i kuma iz Slavice pokušavala da izvuče od nje šta se dešava.

Svake nedelje je nalazio izgovor da ne idu nikuda zajedno. -Pa ja sam jedva čekao dan kada će mala moći da sedi, da uzmemo kolica koja smo kupili i da je izvedemo u šetnju, mi kao baba i deda. Nikada to nismo dočekali-. priča Slavicin otac.

Foto: Printscreen Youtube

Na dan tragedije, nekoliko puta se čula sa majkom porukama. Zvala je obično kada ide do prodavnice ili kada joj muž nije kod kuće. -Oko sedam uveče me je zamolila da joj nađem neku pesmu, pa da je sutra skinemo sa interneta. Poslednji put smo se čuli oko 20.30 – 21 sat.Kazala mi je da je uspavala Ninu i da i ona ide da spava, a da joj je muž u kafani. Rekla mi je čućemo se ujutri i videti - priseća se Duško poslednjeg razgovora sa ćerkom.

Foto: Printscreen

Slavica je svako jutro slala poruku ili je zvala. Tog jutra majka je pokušala da je nazove, nije bila dostupna.

Uhvatila nas je panika, oko 14.30 sati došla je policija da se raspita o Arpadu, koji je tada još bio u bekstvu. Policiji sam dao sve njegove brojeve telefona i oni su otišli. U sedam uveče došla je interventa polcija, saopštili su nam šta se dogodilo, navodi neutešan otac.

Kako kaže to je nezamisliva slika, da ubije dete.-Slavicu ne znam da li je mrzeo, dete nije mogao. Kako to može da uradi živo biće-pita se Slavicin otac, koji je ćerku i unuku video nakon ubistva na patologiji.

Foto: Printscreen

Arpad Sabo uhapšen je tri dana nakon zločina kod Bačke Palanke, odakle je planirao da ode u Hrvatsku i Mađarsku. U putnoj torbi su bile njegove lične stvari i narukvica koju strgao sa ruke svog deteta.

Govoreći o kazni, roditelji Slavice Sabo kažu da ne mogu da zamislim kaznu manju od 40 godina. -Meni ništa ne bi bilo dovoljno. Ne postoji ovakav slučaj kod nas, da otac ubije četvoromesečno dete. To je nešto nezamislivo - navodi Duško i kaže da mu je želja da se više nikada nikove ovako ništa ne dogodi, da se žene ohrabre da govore o nasilju. Kako je dodao želja mu je da ispičam priču o svojoj ćerki da bi ljudi shvatili dokle to može da ide. Duško ističe da žene ne smeju dopusti da budu ponožene. -Monstrumi kao što je ovaj će biti uvek - istakao je on.

Koordinatorka sigurnih kuća i direktorka Savetovališta protiv nasilja u porodici Vesna Stanojević je povodom tragičnog slučaja u Veterniku ponovo apelovala na ćene da ne trpe nasilje i poručila im da ne čekaju da se nešto slično dogodi. -Mi u porodicama krijemo probleme koje imaju naša deca, a kada se dogodi ovako nešto pitamo se šta se desilo - navela je Stanojević i dodala da osobe koje imaju psihiče probleme ili probleme sa alkoholom moraju potražiti moć lekara. Institucije, kako je ocenila, danas svoj posao rade mnogo bolje nego prethodnih godina. S. M.

#Ispovest

#Ubistvo

#Veternik

'