AKTUELNO

Sramna odbrana u ime doktora Bojanića.

Prašina koja se digla posle događaja koji je potresao Srbiju kada je dečak iz Loznice Radenko Nikodinović preminuo nakon preloma ruke, ne smiruje se.

Otac dečaka Milan Nikodinović najavio je tužbu protiv ortopeda Dobrivoja Bojanića, a sada se oglasio i novopostavljeni direktor lozničke bolnice koji je stao u odbranu doktora Bojanića.

-Posao lekara jedan je od najodgovornijih i najstresnijih poslova, a u našoj zemlji još više je otežan nedovoljnim brojem zdravstvenih radnika i nedostatkom savremene medicinske opreme. Tog kobnog dana prošlog meseca na doktoru Dobrivoju Bojaniću slomila su se kola našeg nezdravog zdravstvenog sistema. On je toga dana imao oko sedamdeset pacijenata - rekao je u ponedeljak povodom slave lekara Sv. Kozma i Damjan, dr Zoran Kovačević, direktor lozničke bolnice koji je na ovu funkciju stupio pre mesec dana.

On se potom zapitao:

- A da li je uopšte moguće u jednom danu korektno ispoštovati 70 procedura i napisati 70 korektnih izveštaja. Veoma teško! A za takvo stanje u našem zdravstvu sasvim sigurno nisu krivi samo lekari već odgovornost snosi celo društvo - zaključio je Kovačević.

S.A.

'