AKTUELNO

Na suđenju odgovornima za smrt Radenka Nikodinovića iz Loznice iskaz je dao doktor Dobrivoje Bojanić koji tvrdi potpuno suprotno optužnici.

On je istakao da su za dečakovu smrt krivi pedijatri.

Doktor Bojanić saslušan je u ponedeljak.

- Stalno je ponavljao kako je predlagao da Radenka zadrže u bolnici i tvrdio da je pogrešio samo u tome što nije tražio od roditelja da potpišu da to ne žele. Vrteo je tu priču, govoreći da baš ništa nije kriv... Pričao je kako mu je žao, jer i on ima decu i da baš zato nikad ne bi dozvolio da zbog njegovog nemara nečije dete strada. Posle toga je napomenuo da ako neko treba da odgovara, onda su to pedijatri u Loznici koji danima nisu primetili da se dečaku inficirala rana na ruci. Nekoliko puta je ponovio i da su kolege sa Instituta za majku i dete morale dečaku odmah da amputiraju ruku - rekao je izvor upućen u dešavanja u sudu.

S druge strane, ogorčeni roditelji preminulog dečaka tvrde da on ne govori istinu.

- Taj doktor Bojanić je najveći lažov kojeg sam ja u životu sreo! Bez trunke stida i griže savesti on negira krivicu i sve svaljuje na druge. Po njegovom iskazu krivi su pedijatri, doktorka iz saniteta, vozač saniteta, lekari iz Beograda, čak i mi roditelji. To je bruka i sramota. On da je čovek i da mu je savest čista ne bi posle saslušanja pobegao iz Tužilaštva i to na sporedni izlaz, samo da se ne sretne sa nama, jer ne sme u oči da nas pogleda - ogorčen je Radenkov otac Milan Nikodinović.

N. Petričević

#Loznica

#Radenko Nikodinović

#Smrt

'