AKTUELNO

Šest osoba među kojima je i načelnik Gradske uprave u Valjevu uhapšeni su pod sumnjom da su primali i davali mito, prenosi Blic.

Kako se navodi oni su sinoć uhapšeni i zbog zloupotrebe službenog položaja, zloupotrebe u vezi sa javnim nabavkama i falsifikovanjem službenih isprava.

Blic prenosi da je po nalogu Višeg tužilaštva sinoc uhapšen nacelnik Gradske uprave A.V.S. (34) u centru grada na očigled velikog broja prolaznika , a potom je policija privela i službenike u Gradskoj upravi za lokalni razvoj, privredu, urbanizam i komunlane poslove A. D. (34) i T. I. (28).

U nastavku policijske akcije, prenosi Blic, uhapšena su i trojica valjevskih preduzetnika iz građevinskih i samostalnih zanatskih i trgovinskih radnji A.P. (35), B.S. (38) i R.D. (43).

Svi osumnjičeni ce u zakonskom roku uz krivičnu prijavu biti privedeni Višem tužilaštvu.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Valjevu, u saradnji sa Bezbednosno-informativnom agencijom, uhapsili su za osam osoba, uključujcuhi odgovorno lice Gradske uprave za lokalni razvoj, zbog sumnje za primanje i davanje mita, zloupotrebu službenog položaja, zloupotreba u vezi sa javnom nabavkom i falsifikovanje službene isprave.

Njima je po nalogu Višeg javnog tužioca određeno zadržavanje do 48 sati, saopštio je MUP.

RASTE BANDA: Timu UTAJIVAČA DUGOVA priključio se i Saša Radulović

Uhapšeni su, A. V. S.(1983) odgovorno lice Gradske uprave za lokalni razvoj, privredu, urbanizam i komunalne poslove Valjeva, A. Đ. (1983) i T.I. službenici u Gradskoj upravi, R.Đ. (1974) odgovorno lice SZTR ''Fiskal'' Valjevo, B. S. (1979) odgovorno lice radnje za popravku metalnih proizvoda, M.P. (1971).

Uhapšeni su i odgovorno lice preduzeća ''JAPI COM'' Novi Sad i ) M. V. (1967) odgovorno lice preduzeća ''PSC Vuković'' Šabac, i) A.P. (1982) odgovorno lice GP "VA gradnja 2007" Valjevo, saopštio je MUP.

Osumnjičeni se terete da su tokom 2017. godine u više navrata u postupku javnih nabavki čiji je naručilac Gradska uprava Valjevo, dogovarali tendere za nabavku vozila, auto sedišta za decu, servisiranje i nabavku fotokopir aparata i štampača, kao i kancelarijskog materijala.

Osumnjičeni A.V.S. je uhapšen prilikom primopredaje novca od strane R. Đ. koji mu je davao mito kao nadoknadu za sproveden postupak fiktivne javne nabavke.

#Hapšenje

#Valjevo

'