AKTUELNO

Hteo da bude Supermen, inženjer, da pravi vremeplov. Voleo je avanture.

-Moj sin je hteo da napravi vremeplov! Imali smo i jednu mačku. Hteo je da napravi mašinu koja bi mu omogućila da priča s mačkom. Kada je bio mali, želeo je da bude Supermen. To je sve - ovako je gušeći se u suzama juče pričala Sonja Jaramaz, majka Luke (16) koji je poginuo od strujnog udara na starom vagonu na samom ulasku u Jagodinu.

Nesreća se dogodila u subotu oko 23.30 sati.

Luka je sa drugarima izašao u grad.

Prema svedočenju njegovog druga M. P. (16), dok su kobne večeri sedeli u izletištu "Potok", Luka je odlučio da sa Đ. C. prošeta do starog "Juhora".

Sagovornik kaže da je Đ. C. pokušao da ga odvrati od namere, ali ga Luka nije poslušao. Rekao mu je da ide da istražuje i potom su krenuli zajedno.

Lukin prijatelj M. P. je ispričao kako su drugari nakon nekog vremena pozvali telefonom Luku i Đ. C. želeći da se zajedno vrate kući. Dečak koji je otišao sa Lukom javio se posle nekog vremena i prema rečima našeg sagovornika samo je nepovezano izgovarao Lukino ime i prekidao vezu.Kada su oni otišli u "Juhor", zatekli su policiju. Tinejdžeri su pretrpeli veliki šok i te vereči su, kako navode njihovi roditelji, bili potpuno van sebe.

O nastradalom dečaku drugovi pričaju sve najlepše. Obožavao je fiziku i hteo da bude inženjer. Profesore u školi stalno je nešto dopunski ispitivao jer mu je bilo malo ono što piše u knjizi.

Bio je maštar, zaljubljenik u nauku. Obožavao je avanture.

Dragan Gligorijević, koji stanuje preko puta vagona, kaže da su letos pisali peticiju i poslali fotografije Komunalnoj inspekciji i "Železnicama Srbije" kako bi isekli vagone i sklonili ih, ali niko nije reagovao.

Kažu da su predmet deobe bivše Jugoslavije i da nemaju gde da ih odvezu.

- Vagoni su stecište narkomana i beskućnika. Puni su špriceva i igala. I evo vagoni su odneli još jedan život. Ne znam šta još treba da se dogodi da ih odnesu odavde - priča Gligorijević.

 Na istom vagonu septembra pretprošle godine poginuo još jedan mladić.

S. M.

'