AKTUELNO

Prema rečima Mladena Mijatovića spekuliše se da je ubica zamenio osobu koju je hteo da likvidira.

Ubistvo mladog Nemanje Stojanovića, advokata pripravnika u Jagodini, šokiralo je našu javnost, a istovremeno podiglo i njegove kolege na noge.

Advokatska komora Srbije pozvala je sve avokate da sutra na dan sahrane održe jednodnevni protest i obustave rad navodeći da su napadi na njih nedopustivi i da veliki broj ovih zločina nije rasvetljen, niti su počinioci kažnjeni.

Mladen Mijatović, novinar crne hronike Televizije Pink, rekao je da je istraga u toku, i da ne želi da prejudicira neke stvari. Prema njegovim rečima, ono što se spekuliše jeste da je ubica zamenio osobu koju je hteo da likvidira.

Foto: Printscreen

- Navodno muškarac koji je trebao da bude ubijen je slične konstitucije kao nesrećni mladić i živi u istoj zgradi u kojoj je živeo pokojni Nemanja. Kao ozbiljna televizija mi se nećemo baviti spekulacijama i ostavljamo istrazi da utvrdi šta je činjenica i siguran sam da će na osnovu adekvatnih dokaza taj zločinac biti priveden pravdi, a zatim da će kroz sudski proces biti adekvatno osuđen za to što je počinio – naglasio je Mijatović.

Advokat Nenad Vukasović jedan je od mnogih koji su napadnuti. Naime, u junu 2012. godine dvojica maskiranih muškaraca upala su u njegovu kancelariju, pretukla ga i sipala u oči hemisjko sredstvo.

Foto: Printscreen

- Oni su došli maskirani kod mene, ja uopšte ne znam ko stoji iza tih maski. Imao sam jedan telefonski poziv, da bi kasnije došli neki ljudi pobodom krivičnog dela razbojništva. Ja sam ih čekao u kancelariji i tada su upala dva maskirana momka. Nisu me tukli fizički, samo me je jedan udario pesnicom u lice i sipana mi je kiselina u oba oka. Odmah sam pozvao policiju i odveli su me na očnu kliniku gde su me lečili 21 dan i spasili me - rekao je Vukasović.

Autor: Pink.rs

#Advokat

#Mladen Mijatović

#Ubistvo

'