AKTUELNO

Urađena je rekonstrukcija, na osnovu koje su utvrđeni dosad neobjavljeni detalji o slučaju koji je šokirao naciju.

Ubistvo Jelene Marjanović ne prestaje da interesuje javnost i posle više od godinu dana. Inspektori i policija intenzivno rade na ovom slučaju, pokušavajući da dođu do odgovora ko je ubio pevačicu 2. aprila 2016. godine na nasipu u Borči.

Forenzičari su uradili rekonstrukciju njenog ubistva, koja je “delimična”, jer nije zasnovana na zvaničnim dokumentima, već najviše na svedočenjima supruga ubijene pevačice Zorana Marjanovića.

Nenad Šipka, iz Centra za forenzička istraživanja ekskluzivno je za televiziju Pink otkrio da je na osnovu analiza zaključeno da Jelena nije ubijena na nasipu, gde je pronađeno njeno telo, da je ubistvo planirano i da je verovatno postojao saučesnik. Otkriveno je da je ubica najverovatnije u noći kada se tragalo za Jelenom, bio na nasipu, kao prijatelj ili poznanik porodice Marjanović.

Foto: TV Pink

- Ključno, kada je reč o zaključku da je Jelena ubijena na drugom mestu, jesu detalji sa nasipa – trava je u tom delu bila niska, prostor brisan, te telo tokom dana nije moglo da se donese u kanal, a da niko ne primeti. Nisu pronađeni tragovi krvi na mestu gde je telo pronađeno, niti je bilo vode u plućima, iako je bilo oko metar vode u kanalu. Sve ovo ukazuje na to da je telo doneto na nasip i bačeno u kanal – smatra Šipka.

Foto: TV Pink

Kako smatra, telo je moglo biti doneto ili pre dolaska policije na nasip, u periodu od smrkavanja (oko 20 časova) do početka potrage za telom (potraga je počela oko 23 časa), ili nakon odlaska policije, tokom noći. Inače, on je podsetio gledaoce da je policija napustila nasip tokom noći, jer je u mraku moglo malo toga da se uradi, a i ljudi koji su se okupili da pomognu, mogli su nenamerno da unište dokaze i tragove.

Ako je telo doneto do 20 časova, psi bi je morali naći tokom pretrage terena. Telo je vraćeno, što je dokaz da je ubistvo planirano, a poruka se šalje suprugu. Ipak, precizan odgovor ne postoji. Cela rekonstrukcija zasnovana je na izjavi supruga, a ključno pitanje je kada je Jelena poslednji put viđena živa i da li je još neko video Zorana, Jelenu i Janu na trčanju. Mi smo molili, i opet molimo svedoke da potvrde da su njih dvoje bili na nasipu tog dana – poručio je Šipka.

On je rekao da rastojanje između dve rampe na nasipu iznosi 1.685 metara, a da je telo pronađeno na oko 1.200 od prve rampe, gde su se parkirali. Zoran je, kako smatra, nju mogao da izgubi iz vida samo kod druge rampe, a da na svakoj drugoj lokaciji nije moguće da se nešto desi, a da neko ne primeti.

Foto: TV Pink

- Ne možemo da sklopimo varijantu da se nešto dešavalo na oko 400, 500, 600 metara od supruga, a da on ništa nije video. Da se ubistvo dogodilo kod druge rampe, neko bi morao telo neprimećen da ga nosi oko 600 metara – objasnio je Šipka.

Zemljani put na nasipu, kako je dodao, prolazi na par stotina metara odakle je pronađeno telo, te smatra da se moglo prići kolima i da je ubica mogao da izbaci njen leš u kanal.

Pročitajte još: ŠOKANTAN OBRT U ISTRAZI! Ubica Jelene Marjanović sa policajcima tražio leš pevačice?

- Varijanta koju sam izneo je verovatna i treba je preispitati. U rekonstrukciji zločina držali smo se materijalnih tragova. Istraga je u dobrim rukama i siguran sam da će se do rezultata doći. Da bismo proverili ovu varijantu, potrebni su nam dokazi koje ima policija i koje se nadamo da će nam dati – zaključio je Šipka.

#Forenzika

#Istraga

#Jelena Marjanović

#Ubistvo

'