AKTUELNO

Poznati forenzičar će rešiti zločin na osnovu kapljica krvi!

Centar za forenzička istraživanja (CFI) iz Novog Sada, koji vodi privatnu istragu ubistva Jelene Marjanović iz Borče, stupio je u kontakt sa svetski priznatim forenzičarom Judžinom Lišiom iz Kanade, čiji bi istraživački rad trebalo da pomogne u rasvetljavanju najmisterioznijeg ubistva u novoj srpskoj kriminalistici.

Poznati forenzičar je na osnovu tragova kapljica krvi razrešio brojne zločine.

Kako je otkrio forenzičar iz CFI Nenad Šipka, kanadski stručnjak bi na osnovu tragova kapljica krvi mogao da sa velikom preciznošću rekonstruiše zločin u Borči.

Foto: Pink.rs/Printscreen Facebook

PRIZNAT U SVETU

- Rad ovog forenzičara je svetski priznat, a naš CFI je sa njim stupio u kontakt na nedavnoj konferenciji u Berlinu, gde smo ujedno bili i jedini predstavnici iz svih zemalja regiona. Osim što je naš rad u 3D rekonstrukciji ocenjen kao rad koji je mnogo ispred ostatka Evrope, kolega iz Kanade se zainteresovao i za slučaj ubistva pevačice kojim se bavimo poslednjih meseci - kazao je Šipka za medije.

Ovo istraživanje konačno bi otklonilo svaku sumnju u to da li je Jelena samo bačena na nasip, ili je, kako stoji u zvaničnoj naredbi za sprovođenje istrage, ubijena na istom mestu gde je pronađen njen leš.

- Spreman je da razmotri da li je krv pronađena na Jeleninom lešu naneta od udarca ili je nastala sekundarnim putem, na primer kada je njen leš donet i bačen u kanal. To otkriće konačno bi otklonilo svaku sumnju da li je ubijena na nasipu, ili je, kako je ranije utvrdio CFI, naknadno doneta na nasip - ističe Šipka, čija se istraživanja razlikuju od zvanične obdukcije koju je potpisao poznati patolog Zoran Stanković.

Foto: Printscreen Facebook

NOVA REKONSTRUKCIJA

Uprkos činjenici da CFI ne može da koristi zvanične dokaze iz spisa predmeta, Šipka najavljuje da bi kanadski stručnjak mogao da napravi 3D rekonstrukciju na osnovu dostupnih podataka.

FORENZIČAR IZ KANADE MOŽE DA OTKLONI SVAKU SUMNJU DA LI JE JELENA UBIJENA NA NASIPU

- Prikazao bi tačno kako bi izgledali krvavi tragovi na lešu da je ubijena na nasipu ili negde drugde - zaključuje Šipka.

Pročitajte još: 'OVO JE UBICA JELENE MARJANOVIĆ!'

#Forenzika

#Jelena Marjanović

#Kanada

#Ubistvo

'