AKTUELNO

Policija i lekarska ekipa u stanu zatekle jeziv prizor.

Milan Ostojić (44) uhapšen je juče dva sata iza ponoći zbog sumnje da je u pijanom stanju štakom zverski do smrti tukao očuha Vojislava Baštanina (81), prenose beogradski mediji.

Svirepi zločin se dogodio u stanu na četvrtom spratu u Poenkareovoj ulici broj 14 na Paliluli u Beogradu.

Neposredno pre smrti Vojislav je prijavio da ga tuče pastorak i pozvao Hitnu pomoć. Odmah je obaveštena i policija, koja je po dolasku sa lekarskom ekipom u stanu zatekla jeziv prizor.

Foto: Pink.rs

- Ceo stan je bio uprskan krvlju, a Vojislav, čije je telo bilo unakaženo, nije davao znake života. Pored tela su bile i okrvavljene štake, koje su nesrećnom starcu služile kao pomoć prilikom kretanja. U stanu su policajci zatekli i pastorka Milana sa tragovima krvi po garderobi.

On je nakon hapšenja sproveden u bolnicu, gde mu je uzeta krv na analizu kako bi se utvrdilo da li je, osim pod dejstvom alkohola, eventualno bio pod uticajem još nekih supstanci - navodi sagovornik upoznat sa slučajem.

EKSPLOZIJA U BAČKOJ PALANCI: Građani u panici!

Sumnja se da je Milan digao ruku na svog očuha zbog višegodišnje zajedničke netrpeljivosti. Oni su se konstantno svađali, odnosno, prema preliminarnim saznanjima, Vojislav je pastorku prebacivao zbog njegovog načina života. Do sada je te rasprave i svađe mirila Vera, Vojislavova žena, koja je u trenutku tragedije bila na porodičnom placu u Raškoj. Pretpostavlja se da su se pastorak i Vojislav posvađali zbog neke banalne stvari. Kako nije bilo nikoga da spreči dalju eskalaciju sukoba, sumnja se da je Milan počeo da bije svog očuha u naletu besa. Bukvalno nije birao gde i čime će da ga udari, pa se tako veruje da je Milan zgrabio i štaku i njom dokusurio očuha. Više detalja, kao i motiv zašto je osumnjičeni Milan to uradio znaćemo nakon njegovog saslušanja. Izjave treba da daju njegova majka Vera, kao i ostali njihovi poznanici", dodao je on.

Prema njegovim rečima, telo starca je bilo unakaženo do neprepoznatljivosti.

Tokom jučerašnjeg dan muk i neverica u zgradi u kojoj je ubijen starac. Stan porodice Baštanin je zapečaćen. Komšije jednoglasno kažu da niko ništa nije čuo, ni primetio, a da su za tragediju saznali iz medija.

Prve komšije, čiji je stan spojen sa stanom u kojem se dogodio krvavi zločin, navodi da ništa nisu čule, već su ostale šokirane kada su ujutru saznale na vestima šta se desilo. Još veći šok bio je za njih kada su shvatili da su bili budni u vreme kada se tragedija događala.

- Pre tragedije stigla sam kući s posla, a sin iz prodavnice. Stvarno smo šokirani. O komšijama mogu da kažem da nikakav kontakt s njima nismo imali zato što su oni tako hteli. Čak se nisu ni javljali kada bismo se sreli na spratu - rekla je prva komšinica.

#Policija

#Smrt

#tuča

'