AKTUELNO

Slaviša Đorđević (57), iz sela Prekonoga kod Svrljiga ubio je strica Slavka Đorđevića, a detalje ove porodične tragedija otkriva Malina Todosijević, sestra žrtve.

- Čuvao ga je kao svog sina, a on mu je krvavo uzvratio. Smrskao mu je glavu kamenom, i to zbog čega, zbog dimnjaka - priča Malina Todosijević, sestra Slavka Đorđevića (69).

Sukob između njih, kako ona kaže, trajao je godinama jer su se sporili oko dimnjaka na zajedničkoj kući.

- Slaviša je zabetonirao dimnjak a onda je tužio strica i optužio ga da je on to uradio. Dok je suđenje trajalo pretio mu je da će ga ubiti ako sud stane na Slavkovu stranu. Desilo se upravo to, i danas su trebali da dođu izvršitelji da sprovedu presudu. Slavko se čitavog dana bavio poljskim radovima, zvala sam ga telefonom oko 15 sati i pitala sam ga kada ćemo da sadimo krompir. Međutim, dok sam stigla u selo, već je sve bilo gotovo. Slavko je mrtav ležao na poljskom putu. Kako sam čula, krenuo je u voćnjak a Slaviša je pošao za njim, zaskočio ga i usmrtio ga kamenom - kaže ožalošćena sestra.

Foto: Informer

Njen brat je, tvrdi ona, godinama bio izložen maltretiranju, a da je ubistvo samo kulminacija.

- Eno, tamo još stoje neki njegovi transparenti. Na jednom piše: "I nenoramalni vole da su normalni, ali bolest je bolest". Prošle godine Slavku je umrla žena, on je u njegovo dvorište ubacivao neka pisma u kojima ga optuživao da je on ubio iako je preminula od srčane slabosti. Strašno je ono što je moj brat trpeo, Slaviša ga je optuživao i da je potplatio sudije. Od čega, on je imao penziju dvanaest, trinaest hiljada, pomagao se onim što bi zaradio od poljoprivrede. Mučio ga je čitavog života i na kraju ga ubio. Prijavljivali smo ga policiji, ali sve je bilo džabe, na kraju je uradio to što je namerio - priča Malina.

#Ispovest

#Svrljig

#Tragedija

#Ubistvo

'