AKTUELNO

Nevladina organizacija Prijatelji životinja iz Podgorice podneće krivičnu prijavu protiv Slavka Mitrovića iz Brezovika, kod Nikšića, zbog sumnje da je komšiji Milisavu Aleksiću ubio psa.

Aleksić je ovoj organizaciji ispričao da se to desilo 27. decembra oko 16 časova, kada je krenuo da vraća svoje ovce kući.

- Kako je uz stado ovaca bio i njegov pas ovčar Medo, Aleksić se bezbrižno vraćao, a uzgred završavao još neke poslove na imanju, znajući da će ovčar ovce odvesti kući. U povratku čuo je dva pucnja, ali je mislio da deca bacaju petarde. Međutim, kada je došao kući, video je da psa nema, a majka mu je rekla da pas nije ni došao kući sa ovcama. Aleksiću je to postalo sumnjivo, jer je reč o psu koji se od ovaca ne odvaja, a veoma skupo ga je platio u Vojvodini, pa je pošao da ga traži - navode u toj NVO.

Kako dodaju, Aleksić je kazao da je potom kod kuće komšije Mirkovića ugledao mrtvog psa i komšiju koji stoji ispred kuće.

- Odmah ga je pitao da li mu je ubio psa, na šta je dobio potvrdan odgovor. Nakon toga, Aleksić ljut i potresen odlazi svojoj kući i poziva policiju, koja je došla na lice mesta. Međutim, Mirković je u međuvremenu sklonio leš psa, tako da je policija zatekla samo tragove krvi, kao i pušku koju je Mirković imao u ilegalnom posedu i koja mu je oduzeta. Međutim, prema tvrdnjama Aleksića, policajci mu nisu ulili nadu da će Mirković biti kažnjen - ističu u organizaciji Prijatelji životinja.

Ta NVO pozvala je Upravu policije i Osnovno državno tužilaštvo da slučaj na najkvalitetniji način ispitaju, kako bi bila sačinjena optužnica, po kojoj bi Mirković bio najstrože kažnjen za počinjeno krivično delo.

#Nikšić

#Pas

#Ubistvo

'