AKTUELNO

Dragan Živanović (66) bio je uhapšen zahvaljujući majci koja se umesto ćerke dopisivala sa njim na Fejsbuku.

- Ona je vetar u leđa tom monstrumu i svima pedofilima -  rekla je  majka jedanaestogodišnje devojčice koju je Dragan Živanović (66), pedofil iz Novog Beograda, pokušao da namami preko Fejsbuka, a koji je pušten na slobodu nakon što je osuđen na svega dve godine i četiri meseca! On se devojčici predstavljajao kao njen vršnjak, slao joj lascivne poruke, ali i fotografije polnog organa.

Uhapšen je zahvaljujujući ovoj hrabroj majci koja se sedam dana, u ime ćerke, dopisivala sa njim, sve dok ga nije namamila da se nađu u gradu, gde je pao u ruke policiji.

- Ova presuda je uvreda inteligencije za sve roditelje i uvreda za zdrav razum, za mene pogotovo. Poznavajući zakon u Srbiji, očekivala sam da će da dobije tri godine, ali ne i da bude pušten na slobodu do izdržavanja kazne. Uopšteno, smatram da za pedofile ne postoji adekvatna kazna. Pedofili su po pravilu povratnici, što je najgore. Sudija je postupio sramno i za njega je ovo još jedan predmet u nizu. Kada bi zakon bio oštriji, takvih presuda ne bi bilo - rezignirano nam je rekla majka devojčice, koja je umalo završila u kandžama bolesnog pedofila.

Šta je sve pisao devojčici

Živanović nije znao da se dopisuje sa majkom devojčice, pa joj je slao jezive poruke. Ovo su neke od njih: - Voleo bih da se više upoznamo, ako si znatiželjna imam neke jako lepe priče za tebe... Intigrantne... Posebne - Farmerice ti stoje savršeno... I stvarno ekstra izgledaš, posebno otpozadi... - Verovatno još uvek nisi osetila mušku ruku na sebi - Voleo bih da gledaš kako ti diram mamu i idem sa njom do kraja, a posle sa tobom

Ona ističe da sada živi u strahu.

- Znajući da je on napolju, da se šeta, bojim se za sebe, i za svoje dete. Kažu da on nije profil čoveka koji bi povredio nekog fizički i da nema šanse da dođe da mi se osveti. Ne bi rekli ni da je pedofil dok nije uhapšen. Svesna sam da pokušavaju da me smire ali, dok je on napolju, neću biti mirna. Ja sam tim monstrumom razgovarala preko telefona, pretvarajući se da sam devojčica i nikad neću zaboraviti njegove reči koje je ponavljao: “Isuviše sam prepametan”. Ispostavilo se da to i nije jer je uhapšen. To je bolestan um koji je bio opsednut idejom da će se naći devojčicom i možda imati sa njom seksualni odnos, što je dokazao i kada je na “sastanak” doneo vijagru - ističe N. J. Njoj se dobro urezao u pamćenje i susret sa pedofilom u sudnici, kada je svedočila.

- Bila sam skroz nezaštićena u istoj prostoriji sa njim. Nije smeo ni da me pogleda. Bitno je da zna moje ime i prezime. Dovoljno da me nađe ako želi - rekla nam je uplašena majka devojčice.

J. Stanković

#Novi Beograd

#Pedofil

#ćerka

'