AKTUELNO

Policija više od dva meseca intenzivno radi na ovom slučaju.

Barbara Vitez je nestala 25. novembra, a prema podacima iz istrage, nestanak je prijavljen u 22:25 časova. Policija je porodicu o tome obavestila deset minuta ranije, kako tvrdi Barbarin otac Endre, dodajući da je neko unapred policiji prijavio nestanak njegove ćerke, zbog čega je siguran da je oteta i možda još živa.

Foto: Printscreen

Brojne nelogičnosti

Barbarin otac se pita kako je moguće da je policija znala za nestanak njegove ćerke najmanje deset minuta pre nego što je o tome zvanično obaveštena.

- Na moje insistiranje i uz pomoć direktora policije Vladimira Rebića, dobio sam na uvid celokupni slučaj tokom istrage i bio potpuno šokiran nekim činjenicama. Naime, policija je kod nas kobne večeri 25. novembra došla oko 22:15 da nam saopšti da je Barbara nestala, da bi u policijskim izveštajima pisalo da je jedan od dečaka u 22:25 telefonskim putem prijavio da je devojčica pala s mosta. Pa tu nema nikakve logike. Kako je moguće da nas je policija obavestila o nestanku pre nego što je on prijavljen? Ne mogu da pređem preko ovakvih stvari i ovo neko mora dodatno da ispita - izričit je Barbarin otac, koji kaže da ipak i dalje veruje policiji:

- Na svu našu muku i tugu i istraga postaje mučna i vrlo misteriozna, a nama su ruke vezane. Nadležne službe maksimalno rade svoj posao i dosta ljudi učestvuje u istrazi, pomažu nam, ali ne možemo da ne primetimo da se neke informacije ne poklapaju. U policijskom izveštaju piše jedno, a nama su inspektori rekli nešto sasvim drugo.

Drugovi kriju tajnu?

Endre Vitez tvrdi da dečaci koji su u trenutku nestanka bili sa Barbarom znaju istinu ili nešto kriju.- Došao sam do informacija da jedan od dečaka ima bliskog rođaka u jednoj policijskoj stanici i da su zato oni toliko zaštićeni. Bilo to istina ili ne, jer razne priče kruže, siguran sam da njih dvojica znaju pravu istinu, ali da neće da kažu. Od kada je moja Barbara nestala, nijednom ih nisam ni video, ni čuo, niti oni žele da se sretnu sa mnom - priča Barbarin otac i dodaje da će te dečake roditelji prebaciti u jednu školu u Mađarskoj.

Endre Vitez naglašava da ni sigurnosne kamere koje je pregledao ne potvrđuju tezu da je Barbara pala sa mosta.

- Na snimku se vidi kako Barbara sa drugovima izlazi iz marketa u 21:41. Međutim, prema onome što se tamo vidi, nema nikakvih naznaka da su se oni uputili u pravcu mosta, čak bi se pre moglo reći suprotno. Na kraju krajeva, i dalje stojim pri tezi da bi Barbarino telo već do sada isplivalo iz Tise da je ona zaista upala u reku. Pronašli bi barem delove odeće - uverava Endre Vitez.

Ozbiljan propust

Kriminolog Dobrivoje Radovanović kaže da je policija morala da reaguje odmah pošto je saznala za Barbarin nestanak.

- Nije nemoguće da je policija znala ranije za nestanak, ali to je onda ozbiljno kršenje zakona i težak oblik saučesništva. Svakako to ne treba olako shvatiti, ali ja verujem da je ovde došlo do loše procene i pogrešnog beleženja vremena i da se to krije iza ove misterije - smatra Radovanović.

I. P.

#Barbara Vitez

#Nestanak

#Policija

#Potraga

#Tisa

'