AKTUELNO

On je istakao da policija intenzivno radi na ovom slučaju.

Načelnik policijske uprave Novi Sad Siniša Radaković, rekao je predstavljajući rezultate rada novosadske policije u ovoj godini da je broj krivičnih dela u Novom Sadu smanjen za 10,5 odsto u odnosu na prethodnu godinu.

On je podsetio da je taj broj već smanjen 2015. godine u odnosu na 2014. godinu za takođe 10 odsto i istakao da je zadovoljan rezultatima, ali da priželjkuje još bolje naredne godine.

Kako je kazao, broj rasvetljenih krivičnih dela povećan je za dva odsto u odnosu na prethodnu godinu.

– Najveće smanjenje beleže imovinska krivična dela koja najviše opterećuju naše građane, recimo imali smo za 30 odsto manje razbojništava – kazao je Radković i dodao da je bilo 14 odsto manje krađa i 11 odsto manje teških krađa.

Kada je reč o najtežim delima, kao što su ubistva, tekška ubistva i pokušaji ovih krivičnih dela Radaković je rekao da su sva rasvetljena osim jednog koje se dogodilo 19. novembra, misleći na ubistvo Teodore Kaćanski.

– Mi i dalje danonoćno radimo na tom slučaju i sigurni smo da će on biti rasvetljen, a počinilac priveden pravdi – kazao je Radaković.

On je istakao i da je znatan posao urađen na polju suzbijanja narkomanije i da je značajno povećana količina zaplenjene droge.

Ove godine policija je zapleni 260 kilograma narkotika, što je duplo više nego prošle godine, kada je zaplenjeno 121 kilogram.

Manje krivičnih dela bilo je počinjeno i u školama, i to za oko 12,5 odsto, što prema rečima Radakovića govori da su brojne represivne, ali i preventivne mere ipak urodile plodom.

On se zahvalio i građanima i medijima što su sarađujući sa policijom uspeli da reše neke slučajeve, podsetivši na slučaj momka koji je pokušao da siluje tri devojke, a koji je uhapšen nakon što je njegova slika objavljena u medijima.

I. P.

#Novi Sad

#Policija

#Teodora Kaćanski

#Ubistvo

'