AKTUELNO

Povređeno je 26 putnika, od kojih je dvoje životno ugroženo.

Italijanske i mađarske vlasti počele su istragu o uzrocima saobraćajne nesreće na severu Italije u kojoj je autobus udario u stub i zapalio se usmrtivši 16 putnika, uglavnom tinejdžera koji su se vraćali sa skijanja u Francuskoj.

Mađarski ministar spoljnih poslova Peter Sijarto izjavio je da je istraga u toku i potvrdio da je u trenutku nesreće u autobusu bilo 56 osoba dodavši da će identifikacija žrtava trajati danima zbog teških opekotina.

Dvadeset šest putnika je povređeno, od kojih je dvoje u životnoj opasnosti, a još četvoro u teškom stanju, prenosi Rojters.

Nesreća se dogodila u subotu kada je autobus, u kome su bili uglavnom učenici i nekoliko njihovih nastavnika i roditelja, na autoputu kod Verone izgubio kontrolu, sleteo s puta, udario u stub i zapalio se.

Italijanske vlasti su danas uzele DNK uzorke od nekih od roditelja koji su doputovali u Veronu, što će im pomoći da identifikuju poginule, rekao je Sijarto, prenosi Rojters.

-Dve osobe su u kritičnom stanju, ali još nisu identifikovane - rekao je mađarski ministar i dodao da jedna od njih ima opekotine trećeg stepena na 60 odsto površine tela. Prema trenutnim podacima radi se o odraslima.

Još četiri osobe su u teškom stanju, rekao je Sijarto. Većina povređenih je pušena iz bolnice i mnogi od njih se vraćaju u Mađarsku, rečeno je televiziji Skaj TG24 u bolnici u Veroni.

Policija je razgovarala sa preživelima kako bi prikupila informacije o nesreći, navodi Rojters pozivajući se na jednog policijskog zvaničnika. On je rekao da se razmatraju sve mogućnosti uključujući tehnički kvar ali i to da je vozač možda zaspao za volanom.

Državni radio RAI preneo je da je vozač kamiona koji je bio iza autobusa primetio problem sa jednim točkom autobusa i da je probao da upozori vozača, ali da vozač nije reagovao dovojlno brzo.

A.V.

#Auto-put

#Autobus

#Italija

#Mađarska

#Nesreća

#Poginuli

#Saobraćajna nesreća

'