AKTUELNO

Povređeno 10 putnika.

Deset putnika aviona koji se pripremao da iz glavnog grada Indonezije, Džakarte, poleti ka indonežanskom ostrvu Borneo, povređeno je u panici zbog tvrdnje jednog putnika da je bomba u avionu, saopštila je danas policija.

Putnici su čuli kada je u ponedeljak uveče jedan 26-godišnji putnik rekao stjuardesi da je bomba u tom avionu kompanije "Lajon er" (Lion Air).

Drugi putnik je tada bez dozvole i silom otvorio dva izlaza za evakuaciju kroz koje je u panici pobeglo svih 189 putnika. Policijskim pregledom se potvrdilo da bombe nema, a uhapšeni su putnik koji je rekao da ima bombe, i putnik koji je otvorio izlaze iz aviona. Preti im kazna do osam godina zatvora.

Jedan video-snimak prikazuju desetine putnika kako stoje na krilu aviona, a neki skaču na pistu preko motora. Osam putnika je u bolnici zbog preloma kostiju i povreda glave, a dva su lakše povređena.

Jedna od stjuardesa je rekla da su se putnici gurali i medjusobno borili da izadju kada im je kapetan aviona naredio da smesta napuste avion. Ista kompanija je u nedelju iz drugog aviona izbacila putnika koji tvrdi da se "šalio" kada je rekao da je u avionu bomba, a zbog takvih izjava su prekidani i drugi letovi u Indoneziji.

#Avion

#Bomba

'