separator
Info
ZABAVAAKTUELNO

auto-tech

Esport na korak od svrstavanja u program Olimpijskih igara?


Iako još nema konkretnih potvrda iz Međunarodnog olimpijskog odbora, potez koji je napravio Azijski olimpijski odbor pokazuje da se stvari kreću u pozitivnom smjeru.


Naime, ovog leta esport će biti demonstrativni sport na Azijskim igrama, međunarodnom takmičenju koje podržava i Međunarodni olimpijski odbor.

Tako će najbolji esportisti iz Azije moći da pokažu svoje veštine u League of Legends, Pro Evolution Soccer, Arena of Valor, Starcraft II, Hearthstone i Clash Royale.

Kako bi ostvarili pravo učestvovanja, nacionalni olimpijski odbori odabraće igrača ili tim koji će svoje sposobnosti morati da dokaže na jednom od pet regionalnih kvalifikacionih takmičenja širom Azije. Oni najbolji zaigraće uživo u Džakarti od 18. avgusta do 2. septembra.

Esport će nastojati da inspiriše i motiviraše mlade širom sveta da budu što bolji kroz edukativne i zabavne interaktivne izazove, navodi se u objavi koju je potpisao predsednik Azijske federacije elektronskih sportova, Kenet Fok.

Podsećamo, jedan od potpredsednika odbora pariške kandidature za Olimpijske igre 2024. Toni Estange, rekao je prošle godine da je spreman za razgovore sa članovima MOO-a u vezi sa uključivanjem ove discipline u Olimpijadu. Ali, to važi samo za igre koje nisu nasilne, piše Zimo.

S obzirom na sve veću popularnost esporta u svetu, to bi mogla da bude veoma dobra odluka.

Vesti Minut dva

Nacionalni Dnevnik

Komični video i skrivena kamera

Komentari • 0

Komentari uvredljivog sadržaja neće biti odobreni.

korisnik

povezane vesti