AKTUELNO

Još nema zvaničnih potvrda identiteta osumnjičenog.

Nemački mediji spekulišu da je napad na božićnu pijacu u Berlinu u kome je poginulo 12 a povređeno 48 ljudi, izvršio 23-godišnji Pakistanac Naved B. koji je prošle godine ušao u Nemačku kao izbeglica i to preko balkanske rute.

Foto: Printscreen Youtube

Pomenuti Pakistanac je živeo u izbegličkom centru u Berlinu.

Na mestu suvozača u kamionu pronađen je mrtav muškarac.

Poljske vlasti potvrdile su da je osoba koja je pronađena mrtva na suvozačkom mestu u kamionu u Berlinu državljanin Poljske i da je to pravi vozač špediterske firme čiji je kamion, a koji je ubijen.

Poljska je pokrenula istragu o krađi kamiona i ubistvu vozača, pošto je prema izveštajima poljskih medija pronađen na mestu suvozača sa povredama od noža. Takođe istražuju da li je teroristički napad unapred planiran, javlja danas poljska državna televizija TVP.info

Da njegov vozač nije izveo teroristički napad na božićni vašar u Berlinu, niti da je mogao da pokosi ljude u pijanom stanju, te da veruje da je kamion ukraden saopštio je još sinoć vlasnik špedicije i kamiona Arijel Žuravski.

Kamion je prevozio 25 tona čeličnih konstrukcija iz Torina u Italiji u Berlin i vozač je u podne parkirao kamion ispred preduzeća u kojem je trebalo da istovari robu, međutim, istovar je odložen za utorak.

Žuravski je sa 37-godišnjim šoferom koji je u preduzeću radio skoro 15 godina i njegov je rođak, razgovarao poslednji put u ponedeljak u podne, a supruga šofera ga je poslednji put našla oko 16.00 časova, a od tada njegov telefon ćuti.

I. P.

#Berlin

#Migranti

#Napad

#Terorizam

'