AKTUELNO

Predsednik Galeb grupe istakao je za Pink 3 da je pogrešna ekonomska politika od 2000. godine dovela do velikog gubitka radnih mesta i limitiranja potencijala za razvoj, ali da nadu u privredni oporavak i rast dala pozitivna promena odnosa vlasti, a pre svega predsednika Vučića prema privredi i investicijama.

Predsednik Galeb grupe Radoslav Veselinović izjavio je gostujući u emisiji Pravac na Pinku 3, da rukovodstvo Srbije na čelu sa predsednikom Aleksandrom Vučićem ulaže velike napore da fiskalnom konsolidacijom uravnoteži budžet i javnu potrošnju, te da privuku strane investicije, ali i da preživi ono što je zdravo od domaće privrede.

Veselinović je ukazao da su prethodne vlasti privredni ambijent dovele u neodrživo stanje, a pogrešna ekonomska politika od 2000. i rasprodaja banaka strancima su doveli do gubitaka stotina hiljada radnih mesta i limitiranja potencijala za razvoj. Srbija je tako izgubila jednu čitavu deceniju i sada treba da se nadoknadi izgubljeno.

Predsednik Galeb grupe navodi primer svoje kompanije, koja je na vrhuncu uspešnog poslovanja zapošljavala 1.400 radnika, ali je zbog lošeg i maćehinskog odnosa "žute koalicije" prema domaćoj privredi bio prinuđen da smanji i obim proizvodnje i broj zaposlenih na 500. Slično su prošli i drugi delovi privrede. Veselinović ističe da je operacija spasavanja Železare Smederevo bila veoma važna i da je njena stabilizacija pod palicom kineskog investitora blagotvorno uticala na privredno okruženje.

Foto: TV Pink

Galeb grupa je inače najveći kupac u Srbiji belih limova koje proizvodi Hestilova čeličana u Smederevu. Veselinović smatra da je posle fiskalne konsolidacije i uvođenja discipline u poslovanje, ali i reda u državnu kasu, pravi trenutak da se reši pitanje preostalih velikih državnih preduzeća i da na taj način Srbija uđe u fazu dinamičnijeg privrednog rasta.

Nadu u privredni oporavak i rast daje pozitivna promena odnosa vlasti, a pre svega predsednika Vučića prema privredi i prema investicijama. Najznačajnije je preokretanje trendova i to što je sa fiskalnom konsolidacijom povučena ručna kočnica pred provalijom prema kojoj je išla naša privreda vučena prevelikom javnom potrošnjom.

Od velikog je značaja i izbalansirana spoljna politika koju vodi predsednik Vučić a koja je otvorila našoj privredi evropsko, rusko i tursko tržište i privlači investicije sa raznih meridijana.

Pročitajte još: Nedimović: Uskoro prva sredstva poljoprivrednicima iz IPARD-a

#Emisija Pravac

#Radoslav Veselinović

#Televizija Pink

'