AKTUELNO

Poštovanje prema Srbiji pored najviših zvaničnika Austrije pokazali su i privrednici koji već posluju u Srbiji, ali i oni koji tek planiraju.

Dokaz za to je i “Velika počasna zlatna medalja”, najviše priznanje austrijske privrede, koju je srpskom predsedniku uručio prvi čovek Privredne komore Austrije Kristof Lajtl.

- Jasno je rečeno, ne bi bilo toliko investicija, ne bi austrijski privrednici prepoznali Srbiju kao zemlju partnera i bili jedan od najvećih investitora u našu zemlju da se u prethodnih pet godina nije dogodilo ono za šta je bio odgovoran tada premijer, sada predsednik, a to su zaista teški, odgovorni potezi, fiskalna konsolidacija, novo zakonodavstvo, bolja poslovna klima, sve ono što zaista privlači nekoga da investira u našu zemlju – istakao je Čadež.

Foto: Printscreen

Lajtl je rekao da je Vučić učinio mnogo za svoju zemlju, region, ali i partnerstvo sa Austrijom i Evropom.

Predsednik Vučić rekao je da mu je velika čast što dobija ovo značajno priznanje.

- Ovo je velika čast i priznanje za mene i znači još veću odgovornost u budućnosti. Budite uvereni da ću učiniti najbolje što mogu da očuvamo put Srbije u EU, ali i dalje pospešujemo saradnju sa Austrijom. Bićemo lojalni i poudžan partner Austrije - naglasio je Vučić u obraćanju austrijskim privrednicima.

Pročitajte još: Predsednik Srbije razgovarao sa predsednikom Austrije: AUSTRIJA DA PODRžŽI SVAKI DOGOVOR SRBA I ALBANACA! (FOTO+VIDEO)

#Aleksandar Vučić

#Marko Čadež

#investicije

'