AKTUELNO

Mihajlović je obavestila ambasadorku Kine da prilikom nedavnog obilaska gradilišta deonice Ub-Lajkovac, na kojoj radi kompanija "Šandong", radnika i radova gotovo da nije bilo.

Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović razgovarala je danas sa ambasadorkom Kine u Srbiji, Čen Bo, i predstavnicima kompanije “Šandong” o realizaciji projekta na Koridoru 11, a ambasadorka je rekla da je ta kompanija već preduzela određene korake u cilju efikasnije realizacije.

- Republika Srbija i NR Kina imaju veoma dobru saradnju u oblasti infrastrukture, radimo sa različitim kineskim izvođačima i najveći broj projekata veoma dobro napreduje. Za Srbiju je izgradnja Koridora 11 od strateškog značaja i od glavnog izvođača na deonicama na ovom projektu, kompanije "Šandong", očekujemo da poštuje ugovor i završi projekat u predviđenim rokovima - rekla je Mihajlović, saopštilo je resorno ministarstvo.

Mihajlović je obavestila ambasadorku Kine da prilikom nedavnog obilaska gradilišta deonice Ub-Lajkovac, na kojoj radi kompanija "Šandong", radnika i radova gotovo da nije bilo.

- Sve druge kineske kompanije su na gradilištima ne u jednoj, nego u dve ili tri smene, i to očekujemo i od kompanije "Šandong" - rekla je Mihajlović. Ona je dodala da Vlada Srbije sve obaveze prema izvođačima izvršava na vreme, a da je glavni izvođač odgovoran Vladi za realizaciju projekta.

Čen Bo je rekla da visoko ceni što potpredsednica Vlade lično pažljivo prati realizaciju projekata i da je zajednička želja da se započeti projekat na Koridoru 11 što pre završi. Ona je dodala da veruje da je brži napredak na projektu moguć uz pojačanu koordinaciju i da je kompanija "Šandong" već preduzela određene korake u vezi sa poboljšanjem organizacije u cilju efikasnije realizacije.

#Zorana Mihajlović

'