AKTUELNO

Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture podnelo krivičnu prijavu protiv 14 odgovornih lica na čelu sa bivšim ministrom Milutinom Mrkonjićem, zbog deonice puta Ub - Lajkovac na Koridoru 11, koja nikada nije puštena u saobraćaj.

Kako se navodi, na toj trasi, asfaltirano je 4,5 od ukupno 12,5 kilometara, ali će morati iz početka da se radi, jer su uočena brojna oštećenja, a utvrđeno je i da su majstori ugradili glinu u osnovu auto puta.

Koridor 11 koji je počeo da se gradi 201. godine. Ta deonica je završena četiri godine kasnije, ali nikada nije puštena u saobraćaj.

Krivične prijave podnete i protiv direktora građevinskih preduzeća PzP "Beograd" Bore Jelića, AS "Putevi Užice" Milana Bojovića i Ratomira Todorovića, direktora AD "Planum", koje su bile izvođači radova.

Na spisku osumnjičenih su i inženjeri iz Instituta za puteve, "Koridora Srbije" i Saobraćajnog instituta "CIP", koji su bili angažovani kao nadzorni organ i trebalo je da ukažu na propuste i korišćenje neadekvatnog materijala.

U izgradnju ove deonice uloženo je 75 miliona evra, a za 4,5 kilometara koji će morati ponovo da se radi iz državnog budžeta će morati da se izdvoji oko milijardu dinara odnosno nešto više od osam miliona evra.

#Auto-put

#Krivično delo

#Milutin Mrkonjić

'