AKTUELNO

Ministarstvo odbrane i Beogradski tekvondo savez potpisali su Sporazum o saradnji koji predviđa besplatan upis i treniranje tekvondoa za decu zaposlenih u Ministarstvu i Vojsci Srbije uzrasta do 16 godina u devet klubova ovog saveza.

U saopštenju Ministarstva navodi se da su Sporazum u Upravi za tradiciju, standard i veterane potpisali načelnik Uprave za tradiciju, standard i veterane pukovnik Slađan Ristić i predsednik Beogradskog tekvondo saveza Fadilj Eminović.

Kao najvažniji rezultat potpisavanja ovog dokumenta, Ristić i Eminović su istakli doprinos ispravnom psiho-fizičkom razvoju dece posebno imajući u vidu, kako su rekli, koliko opterećenje za kućni budžet predstavlja ovakva vrsta rekreacije za decu.

Pukovnik Ristić je u ime ministra odbrane Aleksandra Vulina zahvalio Eminoviću i njegovim saradnicima što su, kako je naveo, podržali napore Ministarstva odbrane da svojim zaposlenima poboljšaju životni standard.

Tekvondo je olimpijski borilački sport, poreklom iz Koreje, poznat po brzim, visokim i atraktivnim nožnim udarcima, a danas se širom sveta praktikuje kao sport, samoodbrana i rekreacija, navodi se u saopštenju Ministarstva.

#Ministarstvo odbrane

#tekvondo

'