AKTUELNO

On je govorio o terorističkim pretnjama, modernizaciji i poverenju građana u policiju.

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović rekao je da je Srbija bezbedna zemlja.

-Građani mogu mirno da žive, da šetaju ulicama i da se osećaju sigurno. Zahvaljujući našim službama bezbednosti, situacija u vezi sa terorizmom se prati i preduzimaju se sve potrebne mere. Pojačana je kontrola saobraćaja, kontrolišu se sva sumnjiva lica koja bi mogla da borave na našoj teritoriji, a posebno smo oprezni u vreme praznika - konstatovao je ministar, gostujući u Nacionalnom dnevniku TV Pink.

On je rekao da su policijske službe spremne da odgovore na sve izazove i bezbednosne pretnje.

-Trudimo se da skrenemo pažnju građanima šta je to što bi mogli da vide i primete što bi moglo da ugrozi bezbednost i pozovu policiju - dodao je Stefanović.

Ministar je komentarisao i nabavku novih vozila MUP.

-Preuzeli smo 50 novih policijskih vozila. Ovo je bila dobra godina u kojoj smo uspeli da obnovimo deo sredstava. Ne mogu da kažem da je situacija idealna, ali kada se mnogo godina ne ulaže, onda je i ovo dobro. Posebno bih naglasio da smo modernizovali naše službe, da će to doprineti boljem radu i efikasnijem delovanju na terenu. Policija više ne čeka uniforme, dobija ih redovno, nabavićemo još zaštitnih sredstava i pancira, a to sve dovodi do brze i efikasne pomoći građanima kada je to potrebno - kaže Stefanović.

On posebno ističe da država vodi računa o policiji, uz nabavku sredstava i povećanje plata od 5 odsto, što prema njegovim rečima nije malo, pa su pripadnici policije spremni da odgovore svim izazovima.

Kada je u pitanju ubistvo dva mladića pre nekoliko dana u Novom Sadu, Stefanović je naglasio da je policija uhapsila osumnjičene i apelovao na građane da žive u miru, kako bi se smanjio broj tuča i nasilja koje je poslednjih dana aktuelno u gradovima Srbije.

-Raste poverenje građana u policiju, s razlogom, jer rezultati koje policajci ostvaruju opravdavaju to poverenje - zaključio je Stefanović.

S.A.

#Bezbednost

#MUP Republike Srbije

#Nebojša Stefanović

#Policija

#Terorizam

'