separator
Info
ZABAVAAKTUELNO

vesti

Počela treća faza rekonstrukcije Ulice knjeginje Zorke


Treća faza rekonstrukcije Ulice knjeginje Zorke na Vračaru, od Njegoševe do Makenzijeve ulice, počela je danas, a prema rečima predsednika Skupštine grada Beograda Nikole Nikodijevića, ulica će u potpunosti biti rekonstruisana i puštena u saobraćaj do trećeg septembra.


Radovi na rekonstrukciji te ulice se izvode u pet faza, od Bulevara kralja Aleksandra do Bulevara oslobodenja, a Nikodijević kaže da je vrednost investicije 50 miliona dinara.

- Radove izvodimo tako da saobraćajnice koje sada rekonstruišemo mogu da se koriste narednih 20 godina, bez potrebe da ih ponovo rekonstruišemo kao što je to bio slučaj u nekom ranijem perodu kada su ogromne pare ulagane u ulice koje nisu mogle da izdrže više od dve ili tri godine i kojima je sada potrebna kompletna rekonstrukcija - rekao je Nikodijević novinarima, nakon oblaska radova. On je naveo da se u Beogradu trenutno rekonstruiše veliki broj saobraćajnica.

- S obzirom da je avgust, da je veliki broj ljudi na odmorima, a intenzitet saobraćaja smanjen, koristimo priliku da septembar, kada đaci kreću u škole i kada ponovo počinje saobraćajni špic, dočekamo spremni sa novim i rekonstruisanim saobraćajnicama - rekao je Nikodijević.

On je podsetio da je rekonstrukcija Svetogorske ulice završena i naveo da se privode kraju radovi na obnovi Bulevara oslobođenja, te da će biti završena i Takovska ulica do trećeg septembra.

- Pripremamo se za dalji nastavak rekonstrukcije ključnih saobraćajnica u Beogradu - rekao je on i naveo da će vrlo brzo početi rekonstrukcija Karađorđeve, Džordža Vašingtona, 27. marta, kao i Ulice cara Dušana koja dugo godina nije rađena.

Nikodijević je dodao da će kao finale svega uslediti rekonstrukcija Ulice kneza Miloša i Trga Republike i da će u narednih godinu, godinu i po dana apsolutno sve ključne saobraćjanice biti potpuno rekonstruisane i građani će moći da ih koriste dugi niz godina.

- Imamo dovoljno sredstava za sve radove...kada imate dovoljno novca, kada se ponašate domaćinski i kada radite kvalitetno onda možete očekivati da imate dobre rezultate i verujem da će građani biti zadovoljni onim što ćemo raditi u Beogradu - dodao je Nikodijević.

Vesti Minut dva

Nacionalni Dnevnik

Komični video i skrivena kamera

Komentari • 0

Komentari uvredljivog sadržaja neće biti odobreni.

korisnik

povezane vesti