AKTUELNO

Treća faza rekonstrukcije Skadarlije počeće u oktobru, dogovoreno je u razgovoru gradskog menadžera Gorana Vesića i predstavnika ugostitelja te boemske četvrti.

- Ugostitelji su predložili da se poslednja faza rekonstrukcije Skadarske ulice obavi po završetku letnje sezone od oktobra meseca. Grad Beograd je prihvatio ovaj zahtev jer mi rekonstrukciju ove ulice od početka obavljamo u dogovoru sa ugostiteljima - rekao je Vesić.

On je istakao da će se u ovoj fazi rekonstruisati Skadarlija na potezu između Gospodar Jevremove i Simine ulice, kao i na potezu između Simine i Bulevara despota Stefana.

- Radiće se i trotoari na potezu između Strahinjića Bana i Gospodar Jevremove, a betonske bašte koje su sazidane tokom proteklih decenija u Skadarliji biće uklonjene - rekao je Vesić, navedeno je u saopštenju Gradske uprave.

On je dodao da će biti propisana posebna pravila kako će ubuduće izgledati montažne bašte kako bi Skadarlija bila uređenija i lepša kao i da će ugostitelji biti pozvani da učestvuju u radnoj grupi koja će urediti ovu oblast.

Foto: Wikipedia

Gradski menadžer je istakao da će Skadarlija biti proglašena turističkom destinacijom što će omogućiti da Grad Beograd odredi koja vrsta delatnosti može da se obavlja u toj ulici.

- U Skadarliji neće biti više mesta za striptiz barove i kockarnice već samo za ugostiteljske objekte sa tradicionalnom muzikom i hranom - istakao je Vesić.

On se zahvalio ugostiteljima na podršci koju su davali Gradu Beogradu tokom rekonstrukcije Skadarlije.

- Vi radite i živite u Skadarliji i najbolje znate koliko je posle radova bolje i šta je sve urađeno, od zamene podžemne infrastrukture do rekonstrukcije same ulice - rekao je Vesić i zahvalio im se jer su dali najbolji odgovor “političkim prevarantima i polusvetu koji su širili laži o rekonstrukciji, obmanjivali građane i pokušavali da steknu jeftine političke poene”.

U saopštenju se dodaje da je, osim gradskog menadžera, sa predstavnicima ugostitelja iz Skadarlije razgovarao i gradski sekretar za privredu Milinko Veličković.

#Goran Vesić

#Rekonstrukcija

#Skadarlija

'