AKTUELNO

Jako nevreme pogodilo je danas posle podne Srbiju, jaka kiša pada širom naše zemlje. Velika količina padavina nije zaobišla ni Novi Sad, koji je oko 18 časova pogodilo strašno nevreme.

Usled ogromne količine kiše koja se danas sručila na teritoriji Srbije, pa i Novog Sada, saobraćaj je onemogućen u nekim ulicama, čak i čitavim naseljima. U Novom Sadu voda je toliko nadošla da je ulicu pretvorila u pravo jezero. Pored automobila, koji su ostali potopljeni,  kretanje ovim "jezerom" nije bilo moguće ni za kamione.

Foto: Pink.rs, Printscreen youtube

Zbunjeni zatečenim stanjem, građani nisu znali na koji način da izađu iz svojih vozila.

Kako je RHMZ već upozorio, jaka kiša, pljuskovi i grmljavina očekuje se po podne i uveče u celoj Srbiji, a predviđa se da će pasti više od 20 litara kiše po kvadratnom metru za tri sata.

Foto: Pink.rs, Printscreen youtube

Prema prognozi za narednih sedam dana, u subotu će u Srbiji biti pretežno oblačno, mestimično sa kišom, ponegde i pljuskovima sa grmljavinom. Po podne i uveče prestanak padavina i razvedravanje, prvo na severu. Zatim pretežno sunčano, samo u nedelju i ponedeljak u planinskim predelima uz lokalni razvoj oblačnosti moguća je retka pojava pljuskova sa grmljavinom.

#Kiša

#Novi Sad

'