AKTUELNO

Snežno nevreme pogodilo je zemlje u okruženju.

Zbog jakog snega koji od petka ujutru pada u većem delu Slovenije došlo je do velikih zastoja u saobraćaju, koji se odvija usporeno, dok je na nekim deonicama potrebna i upotreba lanaca.

Policija na pojedinim deonicama odvaja teretna vozila, a vozačima se savetuje da vožnju prilagode uslovima na putu i planiraju vreme putovanja, prenosi Hina.

Mokar sneg koji se zadržava na asfaltu izazvao je više saobraćajnih nezgoda, a snežne padavine će se po najavama meteorologa popodne pojačati, posebno u severnim i severozapadnim delovima Slovenije.

U slovenačkim nizijama bi danas i sutra moglo da padne i do 40 centimetara snega, dok se u planinskim delovima očekuje i do 70 centimetara snega.

Slovencima je preporučeno da ne odlaze u planine, jer postoji rizik od lavina.

U mestu Medvode, nedaleko od Ljubljane, jutros se prevrnula cisterna koja je prevozila tečni kiseonik, zbog čega je saobraćaj bio u prekidu nekoliko sati, a okolne kuće su evakuisane dok opasnost nije prošla.

Na Bledu se prevrnuo turistički brod, koji je sa obale prevozio turiste do ostrva. Desetak ljudi je palo u hladnu vodu, a svi su prošli bez posledica.

Prema pisanju slovenačkih medija, do incidenta je došlo zbog nepažnje turista iz Južne Koreje, koji su prešli na jednu stranu broda kako bi izvukli dvojicu turista nakon što su upali u jezero.

Sneg je danas pao i u planinskim delovima Hrvatske, a kako je osetno zahlađenje najavljeno i u Srbiji mnogi se s pravom pitaju - da li je došlo vreme za prve prave padavine ove zime?

#Sneg

'