AKTUELNO

Uprkos zabrani, simpatizeri i funkcioneri više političkih stranaka najavili su dolazak u Hrtkovce.

Saobraćaj kroz selo Hrtkovci zatvoren je danas od 12 časova sa tri strane i vozila se preusmeravaju na alternativne puteve.

Putevi su blokirani zbog najavljenog, a zabranjenog, okupljanja radikala u Hrtkovcima. Na magistralnom putu ka Šapcu takođe se nalazi policijska blokada.

Foto: Tanjug

Inače, taj pravac ka Hrtkovcima lider SRS Vojislav Šešelj označio je kao trasu kojim će radikali ići ka Hrtkovcima. Već na izlazu sa auto-puta kod Rume primetan je veći broj policajaca, a u mestu Jarak, na skretanju za Hrtkovce i Šabac put je blokiran, a vozila mogu samo ka Sremskoj Mitrovici

Kordoni policije stoje sa svih strana u Hrtkovcima i niko ne može da uđe, sem meštana tog sela, navode "Novosti".

Foto: Tanjug

Šešelj stigao u Jarak

Predsednik SRS Vojislav Šešelj stigao je u Jarak gde se nalazi policijski kordon i blokada puta ka Hrtkovcima gde su radikali najavili skup. Šešelj je odmah po dolasku u Jarak rekao da ih na putu niko nije zaustavljao, da je bilo nešto policije na silasku sa sautoputa ka Jarku, a takođe dodao da će još malo sačekati da se prikupe pristalice radikala. On je blokadu ocenio kao grešku, rekao je da su angažovane velike snage, ali i da je dva puta već bio u Hrtkovcima, doduše, kako je rekao, u zatvorenom prostoru. Šešelja je grupa pristalica radikala dočekala aplauzom, a brojni novinari okružili su lidera radikala koji je seo na stolicu i razgovara sa prisutnima.

Foto: Tanjug

U Jarku se nalaze brojne novinarske ekipe, među kojima ima i novinara hrvatskih medija, a okupljaju se i pripadnici SRS koji nose zastave te stranke. Među njima su i poslanice Vjerica Radeta i Nataša Jovanović.

Nakon najave radikala da će održati skup u Hrtkovcima, okupljanje su najavile i stranke - DS, LSV, LDP.

"Putevi Srbije" saopštili su da će aobraćaj na deonici Platičevo - Jarak, kod novog šabačkog mosta, biti obustavljen zbog najave skupa u Hrtkovcima.

Foto: Tanjug

Kako se navodi, obustava je planirana do ponoći.

#Saobraćaj

'