AKTUELNO

Na Fakultetu političkih nauka u Beogradu u toku je treći po redu okrugli sto - o izbornim uslovima na kom predstavnici političkih stranaka i saveza, medijskih udruženja, nevladinih organizacija i univerzitetski profesori razgovaraju o stanju u medijima u Srbiji.

Kako su najavili organizatori, tema sastanka su pristup medijima i njihova kontrola, a predviđeno je da medijska udruženja i organizacije koje prate izbore, predstave svoje nalaze i preporuke na tu temu.

Foto: SNS

Na FPN došli su iz Saveza za Srbiju (SzS) Zoran Lutovac, Nebojša Zelenović, Boško Obradović, Miroslav Aleksić a iz Srpske napredne stranke Goran Vesić, Vladimir Đukanović i Vladimir Orlić.

Na okruglom stolu su i predstavnici LDP, DSS, LSV, Pokreta slobodnih građana, kao i predstavnici NUNS-a, CRTA, Cesida i Transparentnosti Srbije.

Foto: SNS

Prvi deo dijaloga, na kojem će biti predstavljene analize organizacija civilnog društva i medijskih udruženja, biće sniman i uživo emitovan preko ekrana postavljenog u sobi za novinare na Fakultetu političkih nauka, a drugi deo okruglog stola biti održan bez prisustva medija, po pravilima "Chatham House".

Foto: SNS

#Izbori

'