AKTUELNO

Tokom praznika neće raditi banke, pošte, škole i vrtići.

Tokom prvomajskih praznika biće zatvorene škole, vrtići, banke i pošte. Zato sve što imate obavite danas, jer ćete u suprotnom morati da čekate četvrtak.

Prodavnice prehrambene robe (hipermarketi i supermarketi) u ponedeljak, 30. aprila, moraju da rade najmanje od devet do 18 sati. U utorak, 1. maja, radnje mogu biti zatvorene, dok u sredu moraju raditi najmanje od devet do 12 časova. Tržni centri u prestonici radiće nepromenjeno.

Benzinske stanice na državnim putevima prvog i drugog reda i opštinskim putevima na teritoriji Beograda rade nonstop, a ostale benzinske stanice u gradu najmanje od šest do 20 časova.

Pijace: Zelene pijace u Beogradu radiće uobičajeno od šest do 19 sati. Garaža na pijaci Zeleni venac 1. i 2. maja radiće redovno od šest do 21 sat. Otvoreni tržni centar Novi Beograd (popularni Buvljak) radiće od osam do 20 časova. Dušanovac - prodaja iz vozila vršiće se uobičajeno u periodu od 19 do 5.30 sati. Pijaca za promet starih stvari i robe sa greškom na Miljakovcu radiće od šest do 19 časova. Tržni centar Krnjača (cvetna pijaca) radiće uobičajeno od 11 do osam sati narednog dana.

Foto: Tanjug

JKP „Parking servis“ saopštio je da se u vreme praznika, 1. i 2. maja, neće naplaćivati parkiranje u zoniranim delovima grada. U istom periodu biće zatvorene poslovnice korisničkog servisa JKP “Parking servis“ u ulicama Takovska 31, Kraljice Marije 7 i Mileševska 51, dok će sve javne garaže, posebna i SMS parkirališta biti neprekidno otvorena i radiće po uobičajenom sistemu naplate, kao i Služba za eksploataciju vozila. Kako se ističe, od četvrtka, 3. maja, služba parking kontrole i poslovnice korisničkog servisa radiće po ustaljenom radnom vremenu.

Dežurne apoteke koje inače rade nonstop, otvorene su i tokom praznika: „Sveti Sava“, Nemanjina 2; „Prvi maj“, Kralja Milana 9; „Bogdan Vujošević“, Goce Delčeva 30; „Zemun“, Glavna 34 i „Gornji grad“ Dr Đorđa Kovačevića 27, Lazarevac. Većina privatnih apoteka radiće redovno tokom praznika.

Većina pošti takođe će biti zatvorena prva dva majska dana. U Beogradu će 1. maja dežurati pošte u Takovskoj (non-stop).

Ukoliko ste planirali da uživate u Beogradu, a nemate automobil, dobro je znati i da će taksisti voziti po drugoj tarifi, dok će GSP saobraćati po nedeljnom redu vožnje.

#1. maj

#Praznik

#kupovina

#prodavnica

'