AKTUELNO

Bogdan Janjić, kome je pre 35 godina u bolnici nestao sin prvenac, presudom Osnovnog suda u Kikindi dobio je odštetu od 10.000 evra.

Janjić je u potresnoj ispovesti za Novo jutro naveo da taj proces nije inicirao zbog novca, te da je duboko uveren da mu je sin živ, podsetivši se bolnih trenutaka kada je posumnjao da mu je dete ukradeno. -

Sada ima 35 godina, može biti vaš komšija, političar, doktor, ostvaren čovek, ali narkoman ili ubica. Sada ga je nemoguće pronaći.. Jednim potezom su uništena tri života– rekao je Janjić, koji je otac još dvoje dece.

Kako kaže, velika je bol nemati dete, ali je teže nakon ovoga ponovo pokušati da začnete potomstvo.

- Dejan je rođen 3. juna 1983. godine. Bio je težak 3,4 grama i dugačak 57 centimetara. Dan kasnije u bonicu odlazim sa njenom i mojom majkom da vidimo dete. Videli smo ga kroz staklo. Sledećeg dana sam otišao u bolnicu ujutru oko 10 sati. Nisam mogao da uđem na odeljenje. Žena mi je u suzama kroz prozor rekla da su Dejana odveli za Beograd, ali da joj nisu rekli zbog čega – seća se Janjić.

Od lekara je dobio objašenjenje da se dete napilo plodove vode i da je zbog toga odvedeno za Beograd. Kako je dodao, te noći je u bolnici bila i njihova porodična prijateljica koja je menjala smenu sa koleginicom da bi bila pored Dejana.

- Kada je sudija pitao zašto nije probudila Milenu da joj kaže da joj vode dete za Beograd, ona je rekla da joj je rečeno da samo spakuje dete za put – dodaje Janjić kome u nije rečeno ni u koju bolnicu je dete prebačeno, a u toku noći mu je javljeno da je dete primljeno u teškom stanju i da je umrlo.

Otišao sam za Beograd, na Neonatologiju i tražio da mi objasne šta se dogodilo i da mi daju dete. Rečeno mi je da se ugušilo od krvi.

- Nisu mi dozvolili da vidim dete i da ga uzmem. Bio sam malo agresivniji, pa mi lekar zatražio da napustim prostorju, a potom su pozvali i policiju – priseća se Janjić, koji kaže da je bio u stanju velikog šoka i da u tom momentu nije znao šta da radi.

Dodao je da posebnu zahvalnost duguje MUP Kikinde, koji itekako radi svoj posao i bez koga ne dobio papire u kojima se navodi gde je dete sahraneno.

- Dete je sahranjeno na dva mesta – na Savskom vencu i u Starom gradu. Kada sam otišao u sud, pokazali su mi i saglasnost da se dete sahrani o trošku bolnice, koji je navodno potpisala moja supruga i to sa devojačim prezimenom, a nikada nije bila u Beogradu – dodao Janjić.

#Beba

#Otac

#Sud

#sin

'