AKTUELNO

Iguman manastira Dečani Sava Janjić koji je danas najvatreniji protivnik podele Kosova, još pre pet godina se dokazao kao veliki šiptarski patriota

Janjić je 3. septembra 2013. među prvima čestitao kosovskoj džudistkinji Majlindi Keljmendi na osvojenoj zlatnoj medalji na Svetskom prvenstvu u džudou u Rio de Žaneiru.

Bila je to prva zlatna medalja ikada osvojena za lažnu šiptarsku državu, a Keljmendi ju je proslavila otvoreno propagirajući tzv. "veliku Albaniju".

- Ponosna sam na državu Kosovo i na zastavu Kosova. Ovo je moj poklon za sve Albance ma gde oni živeli. Danas se prvi put vijori zastava Kosova i svira himna naše države - rekla je tad Keljmendi, a iguman Janjić je požurio da joj čestita.

Foto: Printscreen Twitter

- Čestitam Majlini Keljmendi na osvojenom zlatu na Svetskom prvenstvu u džudou, Rio 2013. Sjajna vest za sve na Kosovu - napisao je iguman Janjić na Tviteru u poruci koju bi, nema nikakve sumnje, bez dvoumljenja potpisali i Tači i Haradinaj.

I taj i takav Sava Janjić glumi danas velikog Srbina i na sve načine pokušava da spreči podelu Kosova?! Zašto on to radi?!

Pa, očigledno zato što je veliki šiptarski patriota i zato što mu je lažna država Kosovo važnija od Srbije. Jer, samo tako se može objasniti njegovo zalaganje da Srbija na Kosovu dobije ništa, odnosno da "nezavisno Kosovo" ostane jedinstveno.

#Kosovo

#Sava Janjić

'