AKTUELNO

Oko četrdesetoro srpske dece iz opština Istok i Klina borave u Ski-centru Brezovica.

Njih je danas obišao ministar za zajednice i povratak Dalibor Jevtić koji je rekao da ovo neće biti poslednja organizovana poseta ove vrste i da će se truditi da obezbedi ovako nešto slično i drugoj deci koja žive u sredinama poput Osojana, Crkoleza, Žača, Vidanja i drugih mesta u Metohiji.

- Organizovaćemo dolazak i druge dece iz drugih krajeva Kosova da posete ne samo Brezovicu nego i druga mesta. Raduje me činjenica da su neka od ove dece izlazeći po prvi put iz svojih mesta došli upravo ovde - rekao je Jevtić, navodi se u saopštenju.

Jevtić je zahvalio gradonačelniku Opštine Štrpce Bratislavu Nikoliću i direktoru Ski-centra Slaviši Kuzmanoviću na podršci.

Učenik šestog razreda Oš "Radoš Tošić" Dimitrije Marković kazao je da im puno znači ovaj dolazak jer u sredini u kojoj žive ne izlaze puno.

- Priče dece najbolje vam mogu opisati ovaj doživljaj na planini, jer je to za njih veliko iskustvo - istakao je nastavnik OŠ „Radoš Tošić“ iz Osojana Milan Kovačević.

- Za Ski-centar Brezovica ovo je jedan od lepših dana jer smo omogućili boravak ovoj deci ovde - rekao je direktor Slaviša Kuzmanović.

Pročitajte još: Putevi za sada suvi - oprez tokom noći zbog manje vidljivosti

#Odmor

#deca

#planina

'