AKTUELNO

Ministar MUP je istakao da je statistika svake godine sve bolja, ali da se mora nastaviti sa prevencijom kako bi se tragedije na srpskim putevima sprečile.

Potpredsednik Vlade Srbije i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović zahvalio se danas narodnim poslanicima na ozbiljnom radu i podršci novom Zakonu o bezbednosti saobraćaja, koji je, kako je istakao, veoma važan i donosi puno toga dobrog. On je izrazio nadu da će ovaj, kao i prethodni Zakon, doprineti da mnogi životi budu spaseni.

Statistika je svake godine sve bolja, ali to nije dovoljno. Svaki izgubljeni život je tragedija. Zato nastavljamo da radimo na prevenciji, pre svega kroz naš program “Osnovi bezbednosti dece”, kojim našu decu u četvrtom i šestom razredu, a od sledeće školske godine i u prvom, u celoj Srbiji, učimo o svim opasnostima i rizicima, između ostalog i u saobraćaju – rekao je ministar.

Kako je istakao, ključni razlozi zbog čega se životi u Srbiji gube su alkoholizam, neprilagođena brzina i nevezivanje pojasa.

Pročitajte još: Đorđević sa Ackovićem: Ministarstvo brine o pripadnicima romske nacionalne manjine i posebnu pažnju posvećuje inkluziji Roma

Važno je, ističe, da naša deca, kao i svi građani, shvate da pojas treba vezati da bi se spasio sopstveni i tuđ život, a ne da bi se izbeglo plaćanje kazne.

- Važno nam je da svi zajedno radimo na tome da podignemo svest o ovom problemu i time spasimo ljudske živote. Hvala na podršci svemu što Ministarstvo unutrašnjih poslova radi, i pozivam vas da se u sve te aktivnosti uključite i podržite ih – rekao je Stefanović.

#Nebojša Stefanović

#Saobraćaj

#Zakon

'