AKTUELNO

U Srbiji nije planska ekonomija, država ne ulaže i neće ulagati u ‘halal proizvodnju’, ali će uskladiti sertifikate i podržati privatni sektor da nastavi da ulaže, izjavila je danas predsednica vlade Srbije Ana Brnabić.

- Mi nismo planska ekonomija i to je sva sreća i država ne ulaže u halal proizvodnju. To je stvar tržišta, ponude i potražnje. Ako potražnja stoji i sigurna sam da će tržište to izbalansirati - rekla je Brnabić novinarima.

Ono što vlada Srbije radimo, ističe predsednica vlade, radi sa velikom većinom arapskih zemalja na usklađivanju sertifikata i onda će, kako smatra, tržište tu potražnju uslišiti.

- Dakle, vlada Srbije ne ulaže i neće ulagati u halal, ali ćemo podržati privatni sektor da nastavi da ulaže i ono što mi možemo, svakako ćemo uskladiti sertifikate - rekla je Brnabić.

Ranije danas, ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić rekao je da su potencijali Srbije za izvoz mesa mnogo veći problem, nego što ima problema sa plasmanom te robe u inostranstvu, te da je Srbija, od kvote za izvoz goveđeg mesa, tzv. "baby beef" na tržište EU od 8.700 tona, prošle godine izvezla svega 400 tona.

Pročitajte još: Linija za prijavu rada na crno dala prve rezultate: Za dva dana ćak 580 poziva!

#Ana Brnabić

#proizvodnja

'