AKTUELNO

Kamen temeljac za izgradnju druge kule Ušće - novog poslovnog objekta " Usche Tower Two", položen je na Novom Beogradu.

Investicija je vredna 65 miliona evra, a buduća zgrada imaće 22 sprata.

Kamen temeljac položili su gradonačelnik Beograda Siniša Mali i članica Borda direktora kompanije "MPC Propretis", koja je investitor, Tijana Vujović. Mali je istakao da je nova, velika investicija potvrda opravdanosti svih napora, uloženih u poslednjih nekoliko godina, da Srbija postane sigurna zemlja, a Beograd atraktivna destinacija za investciije.

Kako je rekao, nova kula potpuno će promeniti taj deo Beograda, u kojem ćemo imati dve visoke kule, poput onih koje postoje u Frankfurtu , Londonu, Amsterdamu i drugim važnim finansijskim centrima u Evropi i svetu.

Mali je istakao da će se sa kule, kada bude izgrađena, pružati pogled na Muzej savremene umetnosti, rekonstruisan park Ušće, gde će se naredne godine graditi Filharmonija i Prirodnjački muzej sa akvarijumom, a pored kule biće i prva stanica gondole koja će spajati Ušće i Kalemegdan.

Videće se, kaže, i novi most preko Save, koji će početi da se gradi narednog leta, ali i Beograd na vodi koji je "promenio perspektivu grada i celu zemlju".

- Zato su mi ovaj kamen temeljac i druga kula Ušće veoma važni, jer predstavljaju simbol promena i biće svedok svega što smo uradili i onoga što nam predstoji da uradimo, kako bi grad bio lepši i bio pravi finansijski centar ovog dela Evrope - rekao je Mali.

On je zahvalio investitoru, u nadi da će biti još njihovih ulaganja u Beogradu, jer se, kaže, kroz nove investicije podstiče rast naše građevinske industrije, razvoj privrede, otvaranje novih radnih mesta...

- Na nama je da nastavimo da izdajempo građevniske dozvole u što kraćem roku, danas je prosek 12 dana, u odnosu na godinu-dve, koliko je bilo potrebno pre samo par godina, i da nastavimo da od Beograda pravimo grad dizalica, kranova, novih radnih mesta - rekao je Mali.

Novi poslovni objekat, kako je rečeno, biće sagrađen po standardima zelene gradnje.

#Novi Beograd

#Siniša Mali

'