AKTUELNO

U obrenovačkom naselju Zvečka danas je položen kamen temeljac za izgradnju novog bloka isturenog odeljenja Osnovne škole "Jovan Jovanović Zmaj", u kome će, osim novih učionica i kabineta, postojati i fiskulturna sala, dok će postojeći objekat škole biti rekonstruisan.

Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladen Šarčević je rekao da je obrazovanje u Srbiji u usponu i da će ovi radovi puno značiti đacima jer će imati bolje uslove.

- Ovo što se danas ovde dešava je zbog vas, da bi imali još bolje uslove nego što imate sada, više učionica i kabineta i salu za fizičko kako bi mogli bolje da se razvijate i imate najbolje moguće uslove kao što imaju deca ne samo u centralnim gradskim opštinama nego u najrazvijenijim delovima sveta - istakao je ministar.

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić je rekao da na ovaj način gradska vlast pokazuje da joj je svaki deo prestonice pođednako važan.

- Pre nekoliko godina smo rekli da u Beogradu neće biti razlike između centra grada i bilo kog dela u prigradskim opštinama. Neki su u to verovali, neki nisu, ali mislim da smo, bar kada je u pitanju Zvečka, pokazali da je to tako - rekao je Vesić.

Foto: Tanjug/Beoinfo

On je podsetio da je u tom naselju obnovljena ulica Čede Todorovića u kojoj je uveden javni prevoz, da je potpuno rekonstruisana i ulica Drage Vukovića, kao i da se trenutno radi kanalizacija na šabačkom i valjevskom drumu.

- Pokazujemo da nam je svaki deo Beograda važan, a izgradnja novog bloka ove škole zaokružuje ono što radimo u Zvečkoj. Zvečka je velika mesna zajednica koja ima više od 10.000 stanovnika, veća je od mnogih gradova u Srbiji i zaslužuje da ima istu infrastrukturu kakvu imaju i ostali građani Beograda - istakao je Vesić.

Naveo je da zna da svuda ima problema koje treba rešiti, ali i dodao da je sadašnja vlast na primeru Zvečke pokazala da rešava problem po problem.

- To je politika koju personifikuje predsednik Srbije Aleksandar Vučić, a to je da se svuda rešavaju problemi ljudi jer ako rešavamo njihove probleme svi će živeti bolje i zato su ovi radovi veliki korak ka tome - dodao je Vesić.

#Goran Vesić

'